În sezonul rece, salata de murături asortate este cea mai bună soluție și e foarte potrivită ca o garnitură sănătoasă la multe mâncăruri cu carne, cartofi, orez, hrișcă, etc. Aici puteți combina toate murăturile pregătite în sezonul cald, fie ele cu saramură sau oțet, vă bucurați cât de harnici ați fost și ce bine vă prind acum. Eu pregătesc această salată de murături așa cum o făcea mama de când mă știu, ingredientul principal este varza murată (murată simplă sau murată tocată) și neapărat ceapa călită, asta ar fi ingredientul meu secret și de lovitură.
În rest adăugați tot ce aveți în debara sau frigider, veți observa mai jos și pe ce murături merg eu iarna, aș zice că sunt nelipsite în fiecare sezon în bucătăria mea. Sunt pline de culoare, probiotice, vitamine, foarte fresh, crocante - voi da link la fiecare pas spre rețeta specificată și în sezonul următor să nu le ratați!
Cantitățile la ingrediente sunt orientative, vă reglați proporția de anumite murături după gust și posibilități. Acasă mama făcea salata numai cu varză murată dacă nu avea din alte legume, deci așa cum am spus mai sus, este ingredientul cheie.