Souvlaki de pui - Frigărui Grecești
În sfârșit a venit timpul să fim gospodari și să ne delectăm cu frigărui gătiți chiar în grădina noastră mică. Această rețetă de souvlaki grecesc demult a fost planificată și testată de câteva ori cu succes pe multă lume care ne-a vizitat și susținut în acest proiect cu grădina și casa de vacanță. Veți fi uimiți cum aceste câteva ingrediente de bază transformă carnea fadă de pui în niște frigărui fragezi, aromați și foarte delicioși.
Souvlaki probabil este printre cele mai populare mâncăruri grecești, bineînțeles l-am savurat și noi chiar la el acasă în Grecia. Deci, pot să vă spun că rețeta de mai jos are același gust deosebit și veți observa că efortul este minim. Puteți avea o bucățică de vacanță oricând vă este poftă și să nu așteptați vara!
La garnitură nu vă complicați mult - o salată preferată sau una grecească, un tzatziki și cam atât, carnea e prea bună și păcat să ocupați cu altele spațiul din burtică.
Ingrediente
●
Carne de pui
1500 g
eu combin pulpe fără os cu piept de pui în cantități egale
●
Oregano uscat
2 linguri
puteți combina aici și puțină mentă uscată, sau condiment pentru gyros - dacă aveți
●
Ardei gras
4 buc
alegeți să fie de culori diferite - roșu, galben sau verde
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
De obicei cumpăr câte 1 caserolă de piept și pulpe dezosate de pui, a câte 700-800g fiecare.
Sunt și mai bune dacă găsiți pulpe de pui dezosate dar cu piele.
Pas 2
Carnea o spălați bine și tăiați cubulețe de mărime medie.
Aici în poză observați cum am tăiat o jumătate din piept în cuburi cam de 2x2cm. Nu vă ies întotdeauna pătrate perfecte, este ok și mai neuniform :)
Pas 3
Pulpa dezosată o tai cam în 3-4 bucăți uniforme, depinde și cât de mare este.
Nu uitați să dați la o parte cartilagiile, nu sunt bune aici.
Pas 4
Acum mutați toată carnea într-un bol și puneți deasupra zeama de la o lămâie, sarea, usturoiul pisat și uleiul de măsline.
Pas 5
Adăugați oregano și celelalte mirodenii, dacă le aveți. Dar aș zice că oregano este de bază și cel mai important.
Amestecați bine toate acestea și puneți carnea la frigider, să se marineze peste noapte sau măcar 4-5 ore.
Pas 6
A doua zi pregătiți legumele - ardeii și ceapa roșie.
Pas 7
Le tăiați bucăți mari și cât mai pătrate - la fel ca și carnea, de 2x2cm.
Pas 8
Acum montăm frigăruii pe niște bețe de bambus sau de inox.
Observați cum alternez bucăți de piept, pulpă și legumele colorate diferit. Obligatoriu după fiecare bucățică de carne puneți un ardei sau o bucată de ceapă.
Pas 9
Din cantitățile de mai sus am obținut 12 bețe de frigărui medii.
Pas 10
Dacă vă rămân legume, recomand să le puneți pe bețele de bambus și faceți la grătar împreună cu carnea - la noi este bătaie pe ele de fiecare dată!
Din această cauză de obicei iau mai mulți ardei și ceapă, știu că nu se irosesc. Ar merge aici de combinat și cu niște ciuperci sau brânză halloumi...
Pas 11
Acum faceți un foc bun din lemne și puneți frigăruii pe grătar, aveți grijă să le întoarceți la timp și să le rumeniți uniform pe toate părțile.
Pas 12
Carnea este deosebit de fragedă - pieptul de pui nu este uscat deloc, legumele se combină perfect, o bunătate extra-super, recomand!
Poftă Bună!
Cantitate:
2 kg
(12 bețe de frigărui)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării: