Souvlaki de pui - Frigărui Grecești

Souvlaki de pui - Frigărui Grecești

În sfârșit a venit timpul să fim gospodari și să ne delectăm cu frigărui gătiți chiar în grădina noastră mică. Această rețetă de souvlaki grecesc demult a fost planificată și testată de câteva ori cu succes pe multă lume care ne-a vizitat și susținut în acest proiect cu grădina și casa de vacanță. Veți fi uimiți cum aceste câteva ingrediente de bază transformă carnea fadă de pui în niște frigărui fragezi, aromați și foarte delicioși.

Souvlaki probabil este printre cele mai populare mâncăruri grecești, bineînțeles l-am savurat și noi chiar la el acasă în Grecia. Deci, pot să vă spun că rețeta de mai jos are același gust deosebit și veți observa că efortul este minim. Puteți avea o bucățică de vacanță oricând vă este poftă și să nu așteptați vara!

La garnitură nu vă complicați mult - o salată preferată sau una grecească, un tzatziki și cam atât, carnea e prea bună și păcat să ocupați cu altele spațiul din burtică.

Ingrediente

Carne de pui
1500 g
eu combin pulpe fără os cu piept de pui în cantități egale
Lămâie
1 buc
   
Usturoi (cățeii)
5 buc
   
Ulei de măsline
100 ml
   
Sare
1 lingura
   
Oregano uscat
2 linguri
puteți combina aici și puțină mentă uscată, sau condiment pentru gyros - dacă aveți
Ardei gras
4 buc
alegeți să fie de culori diferite - roșu, galben sau verde
Ceapă roșie
2 buc
   

Pași de urmat

Pas 1

De obicei cumpăr câte 1 caserolă de piept și pulpe dezosate de pui, a câte 700-800g fiecare.

Sunt și mai bune dacă găsiți pulpe de pui dezosate dar cu piele.

Souvlaki de pui - Frigărui Grecești - Pas 1
Pas 2

Carnea o spălați bine și tăiați cubulețe de mărime medie.

Aici în poză observați cum am tăiat o jumătate din piept în cuburi cam de 2x2cm. Nu vă ies întotdeauna pătrate perfecte, este ok și mai neuniform :)

Souvlaki de pui - Frigărui Grecești - Pas 2
Pas 3

Pulpa dezosată o tai cam în 3-4 bucăți uniforme, depinde și cât de mare este.

Nu uitați să dați la o parte cartilagiile, nu sunt bune aici.

Souvlaki de pui - Frigărui Grecești - Pas 3
Pas 4

Acum mutați toată carnea într-un bol și puneți deasupra zeama de la o lămâie, sarea, usturoiul pisat și uleiul de măsline.

Souvlaki de pui - Frigărui Grecești - Pas 4
Pas 5

Adăugați oregano și celelalte mirodenii, dacă le aveți. Dar aș zice că oregano este de bază și cel mai important.

Amestecați bine toate acestea și puneți carnea la frigider, să se marineze peste noapte sau măcar 4-5 ore.

Souvlaki de pui - Frigărui Grecești - Pas 5
Pas 6

A doua zi pregătiți legumele - ardeii și ceapa roșie.

Souvlaki de pui - Frigărui Grecești - Pas 6
Pas 7

Le tăiați bucăți mari și cât mai pătrate - la fel ca și carnea, de 2x2cm.

Souvlaki de pui - Frigărui Grecești - Pas 7
Pas 8

Acum montăm frigăruii pe niște bețe de bambus sau de inox.

Observați cum alternez bucăți de piept, pulpă și legumele colorate diferit. Obligatoriu după fiecare bucățică de carne puneți un ardei sau o bucată de ceapă.

Souvlaki de pui - Frigărui Grecești - Pas 8
Pas 9

Din cantitățile de mai sus am obținut 12 bețe de frigărui medii.

Souvlaki de pui - Frigărui Grecești - Pas 9
Pas 10

Dacă vă rămân legume, recomand să le puneți pe bețele de bambus și faceți la grătar împreună cu carnea - la noi este bătaie pe ele de fiecare dată!

Din această cauză de obicei iau mai mulți ardei și ceapă, știu că nu se irosesc. Ar merge aici de combinat și cu niște ciuperci sau brânză halloumi...

Souvlaki de pui - Frigărui Grecești - Pas 10
Pas 11

Acum faceți un foc bun din lemne și puneți frigăruii pe grătar, aveți grijă să le întoarceți la timp și să le rumeniți uniform pe toate părțile.

Souvlaki de pui - Frigărui Grecești - Pas 11
Pas 12

Carnea este deosebit de fragedă - pieptul de pui nu este uscat deloc, legumele se combină perfect, o bunătate extra-super, recomand!

Poftă Bună!

Souvlaki de pui - Frigărui Grecești - Pas 12

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (12 bețe de frigărui)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Cristea85
Cristea85 06 Jul 2021, 17:15

Pot folosi carnita de pulpa porc? Nu m cumpar pui din comert si de aia intreb daca poate fi inlocuita ?

lena
Elena (lena) Cristea85 06 Jul 2021, 17:43

Se poate, sigur.