Ingrediente
●
Ciocolată neagră/amăruie
150 g
eu aleg de obicei ciocolată de 70% cacao
●
Lapte bătut/iaurt/chefir
150 g
sau smântână fermentată
●
Esență de vanilie
1 buc
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Puneți într-un bol ciocolata neagră ruptă bucățele și untul.
Pas 2
Le topiți pe baie de aburi sau 2 minute la microunde, amestecați să nu fie cocoloașe.
Lăsați puțin să se răcorească până pregătim restul ingredientelor.
Pas 3
Acum într-un alt bol amestecați 150g de făină cu puțină sare și 1 plic praf de copt (10g).
Pas 4
Într-un bol mixați bine 2 ouă cu 100g de zahăr și esența de vanilie.
Adăugați iaurtul, iar amestecați.
Pas 5
Incorporați și amestecul de ciocolată topită, mixați bine.
Pas 6
Adăugați făina cu sare și praf de copt, amestecați bine să nu fie cocoloașe.
Pas 7
Perele se taie cubulețe medii (eu le-am lăsat coaja) și se adaugă în compoziție.
Amestecați bine totul cu o spatulă sau lingură.
Pas 8
Puneți aluatul într-o formă de chec așternută cu hârtie de copt, dacă aveți formă de silicon omiteți hârtia.
Pas 9
Coaceți 40 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.
Faceți testul cu scobitoarea uscată înainte să-l scoateți din cuptor.
Pas 10
Lăsați să se răcească complet, apoi scoateți din tava și portionați.
Puteți orna eventual cu puțin zahăr pudră, după preferință.
Poftă Bună!
Cantitate:
850 g
(10-12 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)