Eu sunt adepta micului dejun cât mai diversificat, pe pâine punem multe și pate-ul de casă este printre favorite. Îmi place mult noul meu pate delicios din ficat de pui, hummus-ul(inclusiv și cel de linte!), pate-ul de ciuperci, etc. Observați că toate au textura de pastă fină și am vrut să schimb ceva, deci am început experimentele cu pate-ul mai cu zdrențe, inspirat din Rillettes-ul franțuzesc. Rilletes-ul de Rață este unul minunat, deja vi l-am arătat sezonul trecut, azi vă arăt cum fac eu același pate din carnea de pui.
Este absolut minunat, carnea coaptă și scăzută are un gust deosebit, nu am abuzat de mirodenii, doar câteva care să scoată în evidență ingredientul principal, puiul. În plus, se gătește foarte simplu, dar și se păstrează corect la frigider și 1 lună(dar nu rezistă, vă garantez :). Vedeți în pași mai multe detalii despre rețetă și ingrediente, este chiar de salvat și utilizat cât mai des!
Și apropo, pe lângă faptul că e minunat la micul dejun, este și un aperitiv de efect la orice masă - niște mini-sandwish-uri cu rillettes și castraveciori murați vor face senzație.