Ingrediente
●
Dovlecei
200 g
deja dați prin răzătoare și scurși bine de zeamă
●
Unt
50 g
să fie moale, la temperatura camerei
●
Făină
150 g
+ încă 1 lingură pentru compoziția de brânză
●
Smântână
50 g
simplă, fermentată
●
Vanilie
2 buc
adică 2 fiole de esență
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
În primul rând, așterneți cu hârtie de copt o tavă rotundă de cuptor cu diametrul de 26-28cm.
Pas 2
Într-un bol mic puneți brânza de vaci, 1 ou, 50g de zahăr, 1 lingură de făină și vanilia. Amestecați totul bine cu o lingură sau mixerul.
Pas 3
Mutati această compoziție în tava de cuptor și o distribuiți într-un strat uniform la baza formei.
Pas 4
Acum amestecați 150g de făină cu 3 linguri de cacao și 1 lingură praf de copt.
Pas 5
Într-un bol mai mare puneți - 1 ou, 100g de zahăr, 50g unt moale, 50ml ulei, 50g de smântână, vanilia - amestecați bine cu un mixer.
Pas 6
Adăugați făina cu praf de copt și cacao, mixați puțin.
Pas 7
Acum puneți dovleceii dați prin răzătoare și scurși bine de zeamă.
Pas 8
Mixați bine și trebuie să obțineți un aluat mai dens, dar lichid, ca cel de chec.
Pas 9
Puneți acest aluat peste compoziția din tavă și distribuiți uniform cu o lingură.
Coaceți prăjitura în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 35-40 de minute.
Pas 10
Neapărat o testați cu scobitoarea înainte s-o scoateți din cuptor.
Lăsați să se răcorească bine în tavă, măcar 1 oră înainte de servire.
Pas 11
Apoi eu am scos bordurile detașabile de la formă.
Pas 12
Am întors cu susul în jos prăjitura pe un platou/farfurie mare.
Pas 13
Am dat la o parte baza tăvii și hârtia de copt.
Cam asta a fost, acum o puteți orna după preferințe cu niște glazură de ciocolată sau fructele preferate.
Pas 14
Eu nu am avut timp de glazură, am pus doar zmeură congelată după metoda de aici.
Pandișpanul de ciocolată iese foarte fraged și puțin umed datorită dovleceilor, iar stratul de budincă cu brânză se potrivește minunat cu el.
Poftă Bună!
Cantitate:
1500 g
(10-12 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (2 voturi)