Eu întotdeauna sunt în căutare de soluții simple pentru multe lucruri, dar mai ales în rețete și bucătărie. Această înghețată de casă cu avocado este genială din acest punct de vedere - în primul rând pentru că se face simplu și repede, fără aparat de înghețată sau amestecare periodică ca să nu facă ace de gheață la congelare. În al doilea rând este o metodă prin care copiii mei mănâncă avocado fără ezitare, și de obicei îl refuză categoric!
Și nu în ultimul rând pentru că o pot savura și eu în regimul meu low-carb, doar înlocuiesc îndulcitorul clasic (zahăr, miere, sirop de agave) cu cel care nu crește glicemia, sau low-carb (zahăr de mesteacăn-xylitol, îndulcitori cu stevie, tagatose sau erithritol). Ca gust, înghețata de casă făcută așa este foarte delicioasă, dar și fresh, avocado nu se simte deloc însă o completează ca valoare nutritivă.
În acest sezon am redescoperit formele de înghețată cu băț (sunt de la Ikea ale mele), deși este mai greu să pui uniform și frumos înghețata în ele, pe urmă este foarte simplu de servit. Dacă o pun în casoletă mare trebuie s-o țin la decongelat 1 oră la temperatura camerei, sau 2 ore la frigider. Asta ca să fie mai ușor de luat cu lingura și de distribuit în boluri mici individuale.