Pizza cu blat de carne tocată - Meatza

Pizza cu blat de carne tocată - Meatza

Demult planificam să încerc această pizza low-carb dar tot nu-i venea timpul, până când într-o zi am scos de la congelator niște carne tocată pentru chiftele. Când s-a dezghețat carnea nu mai aveam chef și nici timp să mă complic cu chiftelele, dar aveam în schimb poftă mare de pizza... Mi-am amintit de această pizza cu blat de carne tocată, am executat-o foarte repede și a fost încă o mare descoperire delicioasă. De atunci am gătit-o deja de câteva ori și de fiecare dată savuram meatza cu mare plăcere, mai ales copiii.

Carnea iese fragedă și aromată, partea cu legume de deasupra și cașcavalul o completează perfect - asociată cu niște salată a fost un adevărat festin și pentru mine(tin regim low-carb de ceva timp și evit pizza clasică). Puteți folosi orice carne tocată aveți și vă place - de porc, pui, curcan, amestec. Dar pentru topping aș recomanda să nu mai planificați altceva decât legume și cașcaval, eventual felii subțiri de bacon.

Din cantitățile de mai jos vă iese o pizza mare sau 2 mai mici, depinde și cât de gros veți modela blatul de carne.

Ingrediente

Carne tocată
500 g
oricare preferați
Parmezan ras
2 linguri
puteți înlocui cu cașcaval simplu ras
Ouă
2 buc
   
Cașcaval
200 g
   
Ceapă
1 buc
   
Ardei gras
1 buc
puteți adăuga și ciuperci, aici nu am pus
Roșii
1 buc
pentru topping, opțional
Sos de roșii
3 linguri
am în vedere sosul de roșii pentru pizza, puteți să-l înlocuiți cu orice ketchup sau pastă de roșii
Sare
1 lingurita
   
Piper
0.25 lingurite
   

Pași de urmat

Pas 1

Într-un bol adânc puneți carne tocată, adăugați în ea 2 ouă, cele 2 linguri de parmezan ras sau cașcaval, 1 linguriță de sare și puțin piper măcinat.

Amestecați bine compoziția cu mâinile, să fie uniformă.

Pizza cu blat de carne tocată - Meatza - Pas 1
Pas 2

Așterneți tava de pizza(eu am folosit tava de aragaz clasic) cu hârtie de copt.

Puneți carnea pe hârtie și presând cu degetele modelați un blat de pizza rotund și uniform. De preferat să nu o faceți nici foarte groasă, dar nici prea subțire, cam 4-5mm ar fi ok.

Pizza cu blat de carne tocată - Meatza - Pas 2
Pas 3

Acum dați tava în cuptorul preîncălzit la 180-200 de grade pentru 10-15 minute.

Nu trebuie să o coaceți până se rumenește, doar cât își schimbă culoarea. Cașcavalul se va topi puțin și poate să mai curgă pe hârtie, este ok așa.

Pizza cu blat de carne tocată - Meatza - Pas 3
Pas 4

În acest timp pregătiți restul ingredientelor pentru topping, nu uitați să dați și cașcavalul prin răzătoare mai mare(aici am folosit cașcaval clasic Eidam de la Koliba).

Pizza cu blat de carne tocată - Meatza - Pas 4
Pas 5

Acum scoateți puțin blatul de carne din cuptor și îl ungeți cu sosul de roșii - eu folosesc de obicei Sosul de roșii clasic sau pe cel adaptat după gustul meu.

Dacă nu îl aveți la îndemână puteți folosi orice ketchup sau pastă de roșii dizolvată cu puțină apă și mirodenii, sare.

Pizza cu blat de carne tocată - Meatza - Pas 5
Pas 6

Presărați deasupra cașcavalul ras.

Pizza cu blat de carne tocată - Meatza - Pas 6
Pas 7

Acum puteți pune orice topping preferați - eu am pus rondele subțiri de ceapă și ardei colorat.

Merge bine să mai puneți și niște rondele de roșii sau ciuperci, felii de bacon sau salam.

Pizza cu blat de carne tocată - Meatza - Pas 7
Pas 8

Puneți pizza în cuptor pentru încă 25 de minute la 200 de grade, până se rumenește frumos deasupra.

Pizza cu blat de carne tocată - Meatza - Pas 8
Pas 9

O lăsați 5 minute în tavă, să se tempereze apoi atent feliați și serviți.

Merge minunat cu orice garnitură de legume, murături sau orice altceva preferați.

Poftă Bună!

Pizza cu blat de carne tocată - Meatza - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (8-10 porții)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min
Data publicării:
Notă: 5 (1 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Ina50
Ina50 06 Sep 2018, 09:41

arata apetisanto s-o incerc cu siguranta, dar cred ca este o inversiune intre pasii 3 si 4

multumim pentru retetele savuroase si rabdarea cu care explici toate detaliile!am incercat multe din retete tale si desigur ca au iesit, numai ca nu prea am timp sa le fac poze si sa postez. Oricum esti favorita mea. Spor la cat mai multe idei!

lena
Elena (lena) Ina50 06 Sep 2018, 09:49

Multumesc mult si eu! Da, m-am gandit mult la ordinea pasilor 3-4 si am zis sa fie asa pana la urma 😉

DiaCazacu900
Diana Cazacu (DiaCazacu900) 14 Oct 2018, 18:12

Foarte gustoasă! Mulțumesc! :)

Poza mea pentru rețetă:
DiaCazacu900
Diana Cazacu (DiaCazacu900) 14 Oct 2018, 18:13

♥️

Poza mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Diana Cazacu (DiaCazacu900) 14 Oct 2018, 18:23

Pofta buna! 😘

Alina Ionescu
Alina Ionescu 02 Nov 2018, 10:09

Exceptionala!! ....de vre-o doua saptamani studiez si chiar am inceput sa gatesc dupa principiile dietei ketogenice, si trebuie sa recunosc ca in ciuda faptului ca am fost ( si inca mai sunt putin) ingrozita de faptul ca trebuie sa consum atat de multe grasimi, sunt extrem de incantata de gustul mancarurilor si de faptul ca resimt senzatia de satietate mult mai mult timp. In concluzie voi continua si iti multumesc pentru idei. Ca o recomandare la fel de buna si apreciata inclusiv de copii mei, este blatul de pizza din conopida , mozzarella si ou ...Multumesc inca o data si mult, mult succes in continuare!!

lena
Elena (lena) Alina Ionescu 02 Nov 2018, 10:18

Eu sunt mare fan a dietei lchf deja, si mai ales ca am slabit cu ea in jumate de an peste 15kg. Si cum zici, marele plus ca ma simt satisfacuta psihologic, mancarea e gustoasa, legumele le mananc cu placere si nu cu 3 picaturi de ulei chioare :))

Am gatit si pizza de conopida, a fost foarte buna si ea, merci de sugestie! 👍👍👍

adriana st
Stroe Adriana (adriana st) 25 Oct 2019, 16:17

Dragă Lena rețetele tale sunt tare bune, nu iau mult timp, sunt sănătoase, au 100 de calități. Te-aș ruga mult un lucru, însă. Cele mai bune murături și cele mai bune ciorbe și antreuri pe care le-am mâncat au fost la un văr din Moldova care avea soție din Ucraina. Cum știu că și tu ai rădăcini ucrainene te-aș ruga mult să ne mai scrii și niște rețete tradiționale din Ucraina. Am cumpărat o carte de bucate ucrainene, dar parcă nu aveau aceeași savoare. Eu colecționez și încerc rețete din bucătăria de zi cu zi de la toate popoarele din jur doar pentru plăcerea mea. Dacă nu le colecționăm ele se vor pierde sub avalanșa rețetelor moderne.  Mulțumim mult!

RoxanaDumitrache927
Roxana Dumitrache (RoxanaDumitrache927) 24 Oct 2020, 19:36

Foaarte buna reteta, multumim! Eu am folosit carne de porc din comert si nu este ideal, era cam grea si mai avea si bucatele de os mici. Cred ca ar iesi nemaipomenita cu o carne tocata buna si ceva mai usoara, de abia astept sa incerc iar, dar cu pui.

Nota mea pentru rețetă: