Focaccia mi se pare o pâine-plăcintă genială, pe lângă faptul că este extraordinar de simplu și repede s-o faci, este și foarte ușor de combinat cu diverse ingrediente, de la cele mai clasice la altele mai deosebite - și toate ies păcătoase rău! Numai italienii au putut inventa din așa ingrediente la îndemână, o pâine așa faină, aromată, moale, gustoasă și frumoasă.
Am gătit focaccia și înainte să o fi gustat chiar la mama ei acasă, dar mi-a rămas în suflet acea pufoșenie și textură moale, parcă chiar imposibil de făcut în casă. Ei, pot să vă zic că mi-a reușit de data asta să reproduc acea textură imposibilă anume în rețeta de focaccia de mai jos. S-au combinat toate așa de bine că a fost foarte periculoasă de nu te mai puteai opri din mâncat, deci să fiți atenți că dă dependență!
Oricum puteți să faceți orice combinații - cu roșii, măsline, ceapă, parmezan, usturoi, etc. Dar asta mi se pare chiar deosebită și pesto se "pupă" perfect cu aroma de mozzarella topită, deci să încercați neapărat. Sosul Pesto cred că știți cum se face și ar fi chiar păcat să nu-l aveți în frigider în sezonul de roșii aromate și gustoase!