A fost foarte la modă să gătești această rețetă de Boeuf Bourguignon acum câțiva ani, datorită filmului despre Julia Child. Eu jonglam cu ideea, am avut și vreo 2 încercări, dar abia după mica noastră excursie la Paris am revenit la rețetă din nou. Am insistat atunci să mâncăm Boeuf Bourguignon în vreo 3 localuri, de fiecare dată a fost diferit și culmea că cel mai bun era într-un restaurant low-cost, dar cu un meniu simplu și delicios.
Abia atunci i-am înțeles gustul, știam ce trebuie să obțin și nu neapărat să faceți rețeta de Boeuf Bourguignon à la Julia Child. Până la urmă este un ragù cu carne de vită, dar în stil franțuzesc, o mâncare țărănească simplă și nu o jonglare cu ingrediente ciudate și chiar greu de găsit. Am gătit rețeta de minim 5 ori, în mai multe variante, chiar una și cu ciocolată! Au fost ok dar nu strălucite, nu acel gust complet și simplu de carne fiartă în vin.
Așadar, mai jos vă arat o rețetă simplificată de Boeuf Bourguignon, aș zice că este una de bază - adică un ragù de vițel cu vin și legume, foarte bun și chiar la îndemână. Mai greu cu arpagicul, dar dacă nu-l găsiți rămâneți doar la ciuperci sau puneți ceapă simplă călită bucățele.
Am încercat chiar să o fac și fără făină, să fie mai low-carb, morcovii tăiați bucăți mai mari le-am dat la o parte și am savurat împreună cu toți și eu această mâncare minunată. Deci keep it simple, totul va fi bine și gustos.