Plăcintă cu brânză sărată, mărar și ceapă verde - fără făină
Această plăcintă cu brânză și verdeață este o improvizație, de fapt ar fi mai repede o budincă cu brânză sărată. Dar oricum nu i-ați zice este foarte bună, mai ales când vreți să evitați la maxim orice tip de făină, dar să vă bucurați de gustul cât de cât apropiat cu cel a unei plăcinte cu brânză tradiționale.
Rețeta de plăcintă cu brânză este inspirată din blogul cu rețete LCHF sau low carb al Nataliei, dar pe cât de simplă pare, am reușit cu toată experiența mea s-o dau în bară de câteva ori până mi-a ieșit bună. Și încă un fapt dovedit, rețeta poate fi bine dar dacă măcar un ingredient nu este ok, ați dat-o în bară...
Deci, aveți mare grijă ce fel de brânză de vaci folosiți, alegeți una cât mai grasă și de tip pastă, nu grunjoasă(cea pe care o folosesc la rețeta de papanași). Dacă brânza de vaci este sfărâmicioasă plăcinta iese înecăcioasă și uscată, ultima tură chiar am aruncat-o enervată pentru că rămânea în gât rău de tot!
Ingrediente
●
Brânză de vaci
500 g
alegeți brânza tip pastă, mai moale și cremoasă - cât mai grasă
●
Telemea
200 g
de vacă sau oaie, după plac
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-un bol adânc puneți brânza de vaci, observați în poză cam ce consistență are.
Pas 2
Sfărâmați acolo și brânza telemea, încercați să fie fărâmituri cât mai grunjoase și mari.
Pas 3
Adăugați 3 ouă și verdeața tocată mărunt, amestecați bine compoziția cu o lingură.
Pas 4
Așterneți o tavă rotundă (diametrul de 28cm) cu hârtie de copt. Turnați compoziția de brânză și nivelați cu o lingură.
Eu am tăiat hârtia după metoda de aici și am lăsat bordurile mai mari, asta ca să nu murdăresc și pereții tăvii că după aia foarte greu se spală oul și brânza lipite :)
Pas 5
Într-un bol mic bateți cu furculița 1 ou și 1 lingură de smântână.
Pas 6
Turnați peste plăcintă acest amestec și îl nivelați atent cu lingura.
Puneți tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 40-45 de minute, aproximativ.
Pas 7
Când este rumenă o scoateți din cuptor, observați ca se mai umflă dar foarte repede se lasă, este normal.
Pas 8
Cam așa se lasă.
Dacă vreți o plăcintă puțin mai înaltă folosiți o tavă mai mică, dar mie îmi place anume așa subțire, când este groasă parcă aduce mai mult cu o budincă.
Pas 9
Când se răcește complet o puteți felia și portiona ușor.
Este foarte bună și rece, de la frigider.
Pas 10
Recomand s-o încercați, mai ales pentru cei pofticioși dar atenți la siluetă, gluten și carbohidrați. Este delicioasă și fără remușcări ulterioare :)
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(8-10 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
10 min
Data publicării:
Notă:
5 (2 voturi)