Am gustat prima dată Pulled Pork la un fast-food popular, și sinceră să fiu - a fost prima și ultima dată! Mi-a plăcut ideea și m-a atras poza de prezentare de pe bannerul lor (am intrat să gust numai din curiozitate culinară :), dar ce am primit a fost cam dezgustător la vedere și cu un gust fad. Plecasem de acolo supărată și făceam calcule că de acei 10 lei puteam să cumpăr 500g de carne calitativă, o făceam mult mai bună și îmi hrăneam toată familia. De atunci am pornit testele cu rețeta de Pulled Pork, am făcut și rețete mai clasice/originale dar până la urmă am rămas la această variantă, adaptată gusturilor noastre.
Pulled Pork, sau carne de porc ruptă, este de fapt o friptură la cuptor gătită lent cu arome și sos specific. Are de obicei ușoară aromă de fum și gust ușor dulceag, de genul cum sunt sosurile Barbeque. Mie nu-mi place această combinație, așa că pentru noi am exclus din start zahărul din sos. Aroma de fum vine de la paprika afumată, nu mă dau în vânt nici după ea, de multe ori o înlocuiesc cu boia simplă, mai ales că cea afumată nu se găsește oriunde.
Rețeta de mai jos este o variantă simplă, low-carb pentru că nu are zahăr, dar vă puteți face varianta care vă place. Vă jucați cu sarea, zahărul și aroma de fum după plac. O altă chestie importantă - iese o cantitate destul de mare din aceste ingrediente, inițial am rămas cam bulversată dar am zis să congelez de test ce este în plus. Carnea decongelată nu își pierde deloc din gust și textură, o aveți la îndemână pentru niște lipii sau sandwich-uri oricând aveți poftă dar n-aveți timp!
Ah da, puteți la fel să faceți și din carne de pui, curcan sau oricare vă place, dar țineți mai puțin la cuptor, cred că vreo 2-3 ore.