Clătite cu ciuperci și pui, la cuptor
Eu mai repede aș zice că este o plăcintă din clătite cu ciuperci și carne de pui, dar forma o puteți schimba după dorințe și pofte. Clătitele cu ciuperci sunt un aperitiv cald minunat la orice masă festivă sau o cină delicioasă în familie, sunt foarte simplu de executat, puteți schimba cum vreți umplutura - merg făcute și fără carne, doar cu ciuperci sau alte legume care vă plac. Sunt sigură că faceți destul de des clătite, fiți șmecheri și lăsați la o parte 10 clătite din cele făcute și a doua zi le pregătiți după această rețetă minunată. Să vedeți că veți fi uimiți de gust și textură - nici o lasagna nu se compară cu textura fină și moale a clătitelor.
Această rețetă am preluat-o încă de la o soacră gospodină, de data asta a surorii mele. Doamne, și ce plăcinte face dna Valentina... știu soacrele astea ce e bun, simplu, ieftin și fantastic de gustos!
Ingrediente
●
Clătite
10 buc
faceți clătite după rețeta preferată(fără zahăr!), mai jos aveți și varianta mea
●
Smântână
400 g
orice smântână vă place, simplă sau dulce
●
Ciuperci
200 g
proaspete sau din conservă
●
Carne de pui
300 g
2-3 pulpe de pui ar fi suficient - eu am luat dezosate
●
Sare și piper
1 lingurita
după gust
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Pregătiți clătitele - pentru rețetă aveți nevoie de 10-11 clătite. Puteți să le faceți și cu 1-2 zile înainte.
Eu le pregătesc după rețeta mea de clătite, neschimbată de când mă știu.
Pas 2
Carnea de pui o puteți căli repede la tigaie - tăiată bucățele mici, sau o puneți în cuptor. Eu așa și am făcut, le-am pus în tava de cuptor, am presărat puțină sare și piper, le-am copt timp de 30-35 minute la 200 grade.
Pas 3
Lăsați puțin să se răcească apoi o tăiați bucățele mici.
Pas 4
Ciupercile le tăiați felii subțiri, încingeți o tigaie cu puțin ulei și puneți acolo să se călească.
Pas 5
Când se evaporă apa complet din ele și încep să se rumenească, adăugați ceapa tocată mărunt(o puteți și omite), amestecați și mai căliți 5 minute.
Pas 6
Potriviți de sare și piper, închideți focul și lăsați puțin să se răcorească.
Pas 7
Cașcavalul îl dați prin răzătoare.
Pas 8
Luați o tavă rotundă sau pătrată, un pic mai mare decât dimensiunea clătitelor pe care le-ați făcut.
Ungeți baza tăvii cu puțin unt sau ulei.
Pas 10
Acum e un pas pe care puteți să-l săriți, eu am preferat să închid clătitele ca o plăcintă - am pus 4 clătite așa ca să iasă pe jumate în afara clătitei de bază. După ce am aranjat toate straturile, am ridicat aceste borduri. Așa nu se văd liniile de clătite, și parcă arată mai frumos la final.
Pas 11
Acum continuăm cu straturile:
- Ungeți clătita de la bază cu o lingură de smântână.
Pas 12
Puneți cam 2-3 linguri de ciuperci și presărați 2 linguri de cașcaval deasupra.
Acoperiți cu altă clătită.
Pas 13
Pe aceasta la fel o ungeți cu puțină smântână, dar de data asta puneți 3 linguri din carnea de pui și bineînțeles cașcaval.
Încercați să nu exagerați cu umplutura, plăcinta are farmecul ei și clătitele sunt destul de fine ca să fie gustul bun dar nici supraîncărcat.
Pas 14
Continuați să puneți următoarele straturi de clătite - le alternați cu pui și ciuperci.
Ultima clătită, care rămâne deasupra, o ungeți cu 1 lingură de smântână.
Pas 15
Aduceți sus și aranjați bordurile de la cele 4 clătite montate la bază. Așa s-a închis plăcinta noastră cu ciuperci.
Dacă nu ați înțeles ideea cu bordurile, săriți peste, doar aranjați straturile de clătite, smântână, ciuperci și pui.
Pas 16
Acum ungeți plăcinta deasupra cu puțină smântână, presărați niște cașcaval și o dați în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 25-30 de minute.
Pas 17
Când se rumenește frumos, o scoateți din cuptor și lăsați să se răcorească puțin.
Se taie mai greu când este foarte fierbinte, lăsați vreo 15-20 de minute să se domolească.
Pas 18
Dacă sunteți mai îndemânatici o puteți muta și pe un platou mare, dar merge tăiată și direct în tavă.
Este minunată ca o mâncare sau un aperitiv cald, foarte fină, se topește în gură și chiar v-o recomand insistent, aveți încredere :)
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(8-10 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (2 voturi)
Colecții:
Carne de Pui,
Mâncăruri cu LEGUME,
Paste și altele,
Mâncăruri diverse,
Mâncăruri diverse copii,
Rețete ușoare,
Pui,
Ciuperci,
Piept de pui,
Aperitive cu Carne,
Mâncăruri de Paști