Conopidă la cuptor cu unt și sare Rețetă VIDEO
Aș zice că în familia noastră conopida a fost singura legumă subapreciată și pe care o găteam cu atenție și destul de rar. Dar se pare că lucrurile se schimbă atunci când dai de rețete potrivite și bune. Vă spuneam în Grupul Lalena că am primit o carte minunată de la Moșu, cu rețete clasice și personalizate de o doamnă bucătar din Franța. Această rețetă de conopidă la cuptor mi-a atras atenția încă de la prima răsfoire, în primul rând prin simplitatea ingredientelor și banalitatea procesului. Am făcut-o prima dată numai din simplă curiozitate și cu foarte puține așteptări. Părerea mi-am schimbat-o imediat cum am văzut că dispare repede din farfurie, și o mâncau cu așa viteză în primul rând copiii!
Dar mare atenție, la cât de simplă este, totuși sunt mici detalii de care trebuie să țineți cont și le vedeți mai jos în rețetă.
Chiar mă gândeam la un moment dat că ar fi mai simplu să desfac conopida crudă în bucătele, s-o stropesc cu unt și așa s-ar coace mai repede. Dar, să știți că așa coaptă întreagă își păstrează bine textura crocantă, și anume asta aș zice că este farmecul ei - conopidă coaptă, aromată dar și crocantă!
Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Unt
100 g
să fie moale, la temperatura camerei
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
În primul rând recomand să alegeți conopida proaspătă (chiar și importată), albă, fără pete și să nu fie veștejită.
Tăiați cotorul și rupeți frunzele.
Pas 2
Scobiți cât mai mult din cotor cu un cuțit - conopida trebuie să se țină întreagă dar se va coace mai bine dacă va avea cât mai puțin din cotorul gros și inutil din mijloc.
Pas 3
Și un detaliu important!
Alegeți o tavă de copt puțin mai mare decât conopida, eu am folosit de 2 ori tăvile simple și mari de cuptor și am avut surpriza ca untul să se întindă pe toată suprafața și a făcut un fum extraordinar în bucătărie. În tava mică el rămâne compact și nu se arde pe sub conopidă.
Pas 4
Untul moale îl luați cu mâinile și începeți să ungeți fără milă conopida pe toate părțile și buchețele.
Pas 5
Cam așa, să fie acoperită bine cu unt.
Pas 6
O presărați și cu sare pe toate părțile.
Pas 7
Și o puneți în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 1 oră.
Pas 8
Și după fiecare 15 minute o scoateți atent din cuptor și ungeți cu untul care se mai scurge pe fundul tăvii.
Pas 9
Pe parcurs se bronzează tot mai mult.
Pas 10
Și la final va fi cam așa - o testați cu un cuțit, să intre ușor în conopidă, atunci este gata și o lăsați puțin să se răcorească.
Pas 11
Apoi tăiați în jumătate și desfaceți cu un cuțit în buchețele mici.
Pas 12
Neapărat mai presărați puțin sare, pe interior sarea presărată deasupra nu ajunge, dar depinde și de gusturi.
Pas 13
Noi o mâncăm așa simplă, este puțin crocantă, aromată și garnitura perfectă la niște carne sau pește - de fiecare dată pare puțină și copiii se grăbesc s-o ia din farfurie :)
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
90 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
15 min
Data publicării:
Notă:
5 (2 voturi)