Friptură de pui la tigaie, cu ceapă și ouă
Am revenit, gata cu pauzele, vacanțele, începem ușor rutina zilnică și bineînțeles mâncărurile simple și gustoase. Vreau să încep anul cu această rețetă de friptură de pui la tigaie, dar gătită cu ceapă și ouă - de fapt e o rețetă azeră și se mai numește "Cihirtma", este preluată de pe blogul prietenei noastre Natalia dedicat în exclusivitate rețetelor lchf sau keto. Am încercat pentru că era o mâncare de pui simplă și rapidă, dar după prima gustare a devenit una din preferatele noastre și chiar la îndemână când nu mai am chef să dau drumul la cuptor sau să mă complic cu altele. Sosul de ouă cu ceapa călită aduce o savoare deosebită pulpelor de pui, și recomand să nu ignorați untul în rețetă, mai ales dacă vreți să mâncați gustos, puțin altfel și mai keto :) Eu am adaptat puțin această rețetă de pulpe la tigaie gusturilor noastre, folosesc un pic mai puțin unt și adaug în ouă puțină apă, smântână lichidă sau lapte, să fie sosul mai cremos și moale(altfel tinde să se facă mai omletă) - totul depinde de gusturile voastre.
Natalia m-a făcut curioasă cu dieta lchf, am început-o și eu după Sărbători, merge foarte bine și sunt sigură că nu încurcă după mesele copioase. Dar cu siguranță va fi benefică și pentru site, cu această ocazie voi face o secțiune de rețete keto-low carb - foarte interesante și simple.
Ingrediente
●
Pulpe de pui dezosate
600 g
4 bucăți aproximativ - cu sau fără piele
●
Piper negru măcinat
0.25 lingurite
●
Zeamă de lămâie
2 linguri
opțional
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-o tigaie mare, puneți pulpele de pui cu pielea în jos(dacă o au) - observați că nu trebuie să ungeți cu nimic tigaia și nu este preîncălzită.
Le presărați cu sare și piper deasupra.
Pas 2
Deasupra puneți 40g de unt tăiat bucățele și turnați jumătate pahar de apă simplă.
Pas 3
Acoperiți tigaia cu capac și o puneți pe foc mediu.
Veți observa că untul se topește repede și carnea se va căli încet sub capac.
Pas 4
Timpul de gătire depinde de carnea pe care o folosiți - bineînțeles nu uitați s-o întoarceți și pe partea cealaltă - este foarte important să se gătească și rumenească încet.
Aș zice cam 10-15 minute pe fiecare parte(pentru pui de comerț), aveți grijă și la focul sub tigaie, dacă pulpele se rumenesc prea repede, îl faceți mai mic.
Pas 5
Până se face carnea, curățați și tăiați o ceapă julien.
Topiți într-o tigaie încă 40g de unt și căliți ceapa până se rumenește frumos, închideți focul și o lăsați puțin.
Pas 6
Când puiul este gata, opțional puteți adăuga deasupra puțină zeamă de lămâie - eu de multe ori uit și nu prea observă ai mei diferența :)
Pas 7
Adăugați și ceapa călită în tigaia cu carne.
Pas 8
Ouăle se bat bine cu o furculiță și puțină sare. Le adăugați și pe ele în tigaie.
Pentru a face sosul de ouă puțin mai cremos eu adaug jumătate de pahar apă, smântână dulce sau lapte(dacă țineți dieta keto lapte nu aveți voie!).
Pas 9
Acoperiți tigaia cu capac, lăsați un minut pe foc apoi îl opriți și lăsați așa acoperit încă 10 minute.
Pas 10
Serviți cald cu o salată de legume sau orice garnitură preferați.
Poftă Bună!
Cantitate:
700 g
(4 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
10 min
Data publicării: