Friptură de pui la tigaie, cu ceapă și ouă

Friptură de pui la tigaie, cu ceapă și ouă

Am revenit, gata cu pauzele, vacanțele, începem ușor rutina zilnică și bineînțeles mâncărurile simple și gustoase. Vreau să încep anul cu această rețetă de friptură de pui la tigaie, dar gătită cu ceapă și ouă - de fapt e o rețetă azeră și se mai numește "Cihirtma", este preluată de pe blogul prietenei noastre Natalia dedicat în exclusivitate rețetelor lchf sau keto. Am încercat pentru că era o mâncare de pui simplă și rapidă, dar după prima gustare a devenit una din preferatele noastre și chiar la îndemână când nu mai am chef să dau drumul la cuptor sau să mă complic cu altele. Sosul de ouă cu ceapa călită aduce o savoare deosebită pulpelor de pui, și recomand să nu ignorați untul în rețetă, mai ales dacă vreți să mâncați gustos, puțin altfel și mai keto :) Eu am adaptat puțin această rețetă de pulpe la tigaie gusturilor noastre, folosesc un pic mai puțin unt și adaug în ouă puțină apă, smântână lichidă sau lapte, să fie sosul mai cremos și moale(altfel tinde să se facă mai omletă) - totul depinde de gusturile voastre.

Natalia m-a făcut curioasă cu dieta lchf, am început-o și eu după Sărbători, merge foarte bine și sunt sigură că nu încurcă după mesele copioase. Dar cu siguranță va fi benefică și pentru site, cu această ocazie voi face o secțiune de rețete keto-low carb - foarte interesante și simple.

Ingrediente

Pulpe de pui dezosate
600 g
4 bucăți aproximativ - cu sau fără piele
Ceapă (mare)
1 buc
   
Ouă
3 buc
   
Unt
80 g
   
Sare
1 lingurita
   
Piper negru măcinat
0.25 lingurite
   
Zeamă de lămâie
2 linguri
opțional

Pași de urmat

Pas 1

Într-o tigaie mare, puneți pulpele de pui cu pielea în jos(dacă o au) - observați că nu trebuie să ungeți cu nimic tigaia și nu este preîncălzită.

Le presărați cu sare și piper deasupra.

Friptură de pui la tigaie, cu ceapă și ouă - Pas 1
Pas 2

Deasupra puneți 40g de unt tăiat bucățele și turnați jumătate pahar de apă simplă.

Friptură de pui la tigaie, cu ceapă și ouă - Pas 2
Pas 3

Acoperiți tigaia cu capac și o puneți pe foc mediu.

Veți observa că untul se topește repede și carnea se va căli încet sub capac.

Friptură de pui la tigaie, cu ceapă și ouă - Pas 3
Pas 4

Timpul de gătire depinde de carnea pe care o folosiți - bineînțeles nu uitați s-o întoarceți și pe partea cealaltă - este foarte important să se gătească și rumenească încet.

Aș zice cam 10-15 minute pe fiecare parte(pentru pui de comerț), aveți grijă și la focul sub tigaie, dacă pulpele se rumenesc prea repede, îl faceți mai mic.

Friptură de pui la tigaie, cu ceapă și ouă - Pas 4
Pas 5

Până se face carnea, curățați și tăiați o ceapă julien.

Topiți într-o tigaie încă 40g de unt și căliți ceapa până se rumenește frumos, închideți focul și o lăsați puțin.

Friptură de pui la tigaie, cu ceapă și ouă - Pas 5
Pas 6

Când puiul este gata, opțional puteți adăuga deasupra puțină zeamă de lămâie - eu de multe ori uit și nu prea observă ai mei diferența :)

Friptură de pui la tigaie, cu ceapă și ouă - Pas 6
Pas 7

Adăugați și ceapa călită în tigaia cu carne.

Friptură de pui la tigaie, cu ceapă și ouă - Pas 7
Pas 8

Ouăle se bat bine cu o furculiță și puțină sare. Le adăugați și pe ele în tigaie.

Pentru a face sosul de ouă puțin mai cremos eu adaug jumătate de pahar  apă, smântână dulce sau lapte(dacă țineți dieta keto lapte nu aveți voie!).

Friptură de pui la tigaie, cu ceapă și ouă - Pas 8
Pas 9

Acoperiți tigaia cu capac, lăsați un minut pe foc apoi îl opriți și lăsați așa acoperit încă 10 minute.

Friptură de pui la tigaie, cu ceapă și ouă - Pas 9
Pas 10

Serviți cald cu o salată de legume sau orice garnitură preferați.

Poftă Bună!

Friptură de pui la tigaie, cu ceapă și ouă - Pas 10

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 700 g (4 porții)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 10 min
Data publicării:

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

adriana st
Stroe Adriana (adriana st) 17 Jan 2018, 11:37

La multi ani draga Lena, un an bun si multumim pentru reteta. Sunt sigura ca este f. gustoasa, desi va starni mania bucatareselor cool din cauza untului si a ou[lor.

ButucElena922
Butuc Elena (ButucElena922) Stroe Adriana (adriana st) 17 Jan 2018, 16:10

Multumesc Adriana!

Bucataresele cool si in trend trebuie sa stie ca, mai nou untul si ouale sunt ok si chiar recomandate :)

RuxandraIrina
RuxandraIrina 18 Jan 2018, 09:50

La multi ani, Lena! Un an plin de reusite si bucurii! :)

Oare reteta asta se poate face si cu curcan?

lena
Elena (lena) RuxandraIrina 18 Jan 2018, 10:19

Sigur, doar ca aveti grija sa gatiti carnea un pic mai mult.

Multumesc mult!

RuxandraIrina
RuxandraIrina 23 Jan 2018, 16:31

Am gatit reteta, inlocuind puiul cu curcan (nu avem o sursa de pui sanatosi si am citit undeva ca macar curcanii nu sunt asa plini de estrogeni si antibiotice). N-am mai apucat sa-i fac poza. Asa repede s-a mancat. E o reteta usoara si delicioasa.

lena
Elena (lena) RuxandraIrina 23 Jan 2018, 16:38

Super, sa va fie de bine! 🌷