Plăcintă-Aperitiv "Brad de Crăciun" Rețetă VIDEO
Orice masă festivă dă bine cu aperitive frumoase, dar mai mult, eu le prefer să fie simple, rapide și interesante. Un aperitiv cu multe chichițe vă ia o grămadă de timp și efort, dar oricum toată lumea așteaptă felurile principale de bază și desertul. Mi-a plăcut mult ideea de montare la această plăcintă aperitiv, umplutura am zis să fie cu șuncă și cașcaval, dar o puteți adapta după gusturi (și dulce!) - lăsați doar cașcaval, înlocuiți cu alt sos, cu singura condiție să nu fie straturi groase și greu de manevrat. Este simplu pentru că, aluatul doar îl decongelați și vă apucați de treabă, nu aveți nimic de frământat!
La noi copiii au avut discuții multe cine să mănânce steaua, păcat că nu merg puse două... Și apropo, jos în pași aveți și plăcinta decorată cu măsline și roșii, este ceva mai mult contrast, mai colorată, depinde cum vă place.
Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Aluat foietaj
450 g
adică 1 pachet
●
Cașcaval
50 g
eu am luat direct parmezan ras, dar puteți folosi orice cașcaval vă place
●
Șuncă
100 g
neapărat să fie felii subțiri
●
Sos de roșii
2 linguri
orice sos preferat pentru pizza, sau chiar Ketchup
●
Roșii cherry medii
4 buc
și măsline după preferință
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Aluatul de foietaj îl decongelați din timp, apoi puneți pe masă presărată cu făină și tăiați în 2 bucăți egale.
Pas 2
Fiecare jumătate o întindeți puțin cu făcălețul, să fie cam de dimensiunea tăvii în care veți coace plăcinta.
Pas 3
Acum luați prima foaie, ideal ar fi s-o puneți pe o hârtie de copt (eu am uitat și am făcut-o mai târziu!).
În mijloc puneți sosul de roșii.
Pas 4
Acum luați o pensulă și vă amintiți de orele de desen :)
Desenați atent conturul unui brad și întindeți uniform sosul de roșii în cadrul lui. În video puteți vedea mai detaliat cum am realizat eu acest pas.
Pas 5
Peste sosul de roșii presărați cașcavalul ras, dar nu depășiți conturul de brad.
Pas 6
Apoi faceți un fel de lego-brad cu felii de șuncă.
Pas 7
Acoperiți și cu a doua bucată de aluat, presați atent să iasă mai în evidență conturul bradului.
Pas 8
Observați că am mutat plăcinta pe hârtie de copt, dar aveți grijă s-o faceți de la început!
Acum tăiați cu un cuțit marginile în plus, exact pe marginile conturului.
Pas 9
Pe axul bradului aș recomanda să puneți o bandă de hârtie (de copt aici) cam de 2 cm lățime - va arăta mult mai uniform forma la final.
Și tăiați ramurile cam de 1 cm lățime și ele.
Pas 10
Observați că iese uniform să le tăiați dacă vă ghidați după banda de hârtie.
Pas 11
Acum le răsuciți atent, cam de 2-3 ori, și puțin presați marginile pe hârtie de copt.
Pas 12
Cam așa arată la final plăcinta.
Pas 13
Este frumos să decupați și o steluță din resturile de aluat, o fixați în vârf, bineînțeles.
Pas 14
Ungeți plăcinta cu ou bătut și înțepați mijlocul cu o furculiță - să nu se umfle prea mult la copt foietajul.
Pas 15
Mutați atent bradul în tava de cuptor - fiind pe hârtie de copt este simplu doar să trageți ușor de ea.
Pas 16
Decorați deasupra cu felii de roșii cherry și eventual rondele de măsline.
Pas 17
Puneți în cuptor preîncălzit la 200 de grade și lăsați cam 25-30 de minute, până se rumenește frumos.
Pas 18
Aici vedeți și varianta cu măsline, este ceva mai colorată.
Pas 19
Este foarte bună caldă, dar și rece. Fiecare își rupe câte o ramură de plăcintă, foarte comod și de servit.
Poftă Bună!
Cantitate:
500 g
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării: