Cartofi la cuptor cu usturoi, în stil grecesc Rețetă VIDEO
Este foarte ușor să transformați o rețetă simplă de cartofi la cuptor cu usturoi, în una cu arome grecești și vă asigur că veți da lovitura. Am văzut rețeta pe un blog de rețete grecești, o făcusem exemplar ca acolo, dar ingredientele conțineau și suc de lămâie, nu doar coajă răzuită. Cartofii gata au fost cu gust cam acrișor și nu mi-a plăcut, eram dezamăgită pentru că în rest erau faini. Dar pe urmă am zis să le mai dau o șansă și am exclus sucul de lămâie, am pus coajă rasă de lămâie și restul mirodeniilor. Și au fost o nebunie! Foarte simplu, foarte bun, arome interesante și noi, aș zice că sunt cei mai buni cartofi la cuptor cu usturoi mâncați vreodată.
Sunt buni simpli, cu o salată, cu niște murături și bineînțeles orice carne sau pește.
Pe site mai aveți și rețetele de Cartofi crocanți la cuptor, sau Cartofii Lionezi, le recomand și pe ele, sunt printre preferatele noastre și întotdeauna trec cu brio!
Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Coajă de lămâie rasă
1 lingurita
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-un bol mic facem sosul aromat pentru cartofi - deci punem uleiul, coaja rasă de lămâie și oregano.
Pas 2
Adăugați usturoiul pisat și sarea, amestecați bine toată compoziția și lăsați puțin la o parte.
Pas 3
Cartofii se curăță și se spală bine.
Tăiați fiecare cartof în 2 jumătăți.
Pas 4
Apoi fiecare jumătate se taie în felii de grosime medie - cam 6-7mm.
Pas 5
Cam așa sunt feliile mele, nici prea groase, dar nici subțirele.
Pas 6
Treceți cartofii într-o tavă de cuptor, deasupra turnați sosul aromat pregătit mai înainte.
Pas 7
Amestecați bine cu mâinile sau cu o lingură și distribuiți uniform în tavă.
Pas 8
Puneți tava în cuptor preîncălzit la 200 de grade timp de 40-45 de minute.
Ca să se rumenească uniform, recomand la fiecare 15 minute să-i amestecați atent cu o spatulă.
Pas 9
Noi i-am savurat cu mare plăcere, bineînțeles este greu să strici niște cartofi, dar puteți să-i faceți cumva mai nou și interesant.
Poftă Mare!
Cantitate:
1 kg
(3-4 porții)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
15 min
Data publicării:
Notă:
5 (4 voturi)