Salată cu spanac, mere și nuci
Cum vă spuneam în articolul anterior despre Dressingul cu miere, salatele cu frunze în sezonul rece la noi sunt de bază. Cumpăr diverse combinații, dar întotdeauna am în frigider o pungă de Baby Spanac - mi se pare că au un gust mai neutru, merge combinat cu orice și copiilor le place cel mai mult. Zilele trecute am încercat această combinație cu mere, nuci și merișoare - a fost un super-hit, și acum salivez când mă gândesc la ea... Neapărat va fi repetată de multe ori, chiar este deosebit de simplă, interesantă și foarte gustoasă. Nu trebuie nimic să fierbeți sau să gătiți din timp, iar dacă nu aveți merișoare le puteți înlocui fără grijă cu niște stafide.
Bineînțeles dressingul cu miere face jumătate din treabă, dar chiar dacă nu aveți muștar boabe marinat, merită să încercați salata! În varianta de post o puteți face cu brânză tofu, sau nu puneți deloc, oricum este bună.
Ingrediente
●
Frunze de spanac
200 g
am folosit frunze de Baby Spanac gata spălate, din comerț
●
Nuci
100 g
puteți combina aici și niște caju, migdale, etc.
●
Merișoare
100 g
sau stafide
●
Brânză feta sau telemea
100 g
în varianta de post înlocuiți cu tofu sau omiteți
●
Dressing
3 linguri
rețeta mai jos
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Pe o farfurie mare, plată puneți vreo 2-3 mâini de spanac spălat și uscat eventual cu o centrifugă de salată (eu îl aveam deja spălat în cutie).
Pas 2
Mărul îl tăiați felii subțiri și puneți deasupra frunzelor.
Pas 3
Adăugați merișoarele și nucile.
Pas 4
Brânza o sfărmați puțin cu mâinile și presărați peste restul ingredientelor.
Pas 6
Turnați cam 3-4 linguri de sos peste toate ingredientele salatei.
Pas 7
Și o serviți imediat cu mare poftă, că-i bună tare...
Poftă Bună!
Cantitate:
300 g
(2-3 porții)
Timp de preparare:
10 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
15 min
Data publicării: