Șnițele de Pui Rețetă VIDEO

Șnițele de Pui

Nouă ne plac mult aceste șnițele de pui dar mai ales copiilor, de fapt din această cauză și le gătesc - încerc la maxim să evit prăjelile însă la șnițele facem excepție. Cu timpul tot încerc să le optimizez la maxim, nu pun mult ulei la prăjire, arunc uleiul după fiecare tură (să nu acumuleze particule arse) și neapărat le scot pe șervețele de hârtie care absorb excesul de ulei. Bineînțeles că puteți face șnițele din orice carne, noi preferăm șnițelele din piept de pui - carnea este mai fragedă, mai moale și sunt mult mai la îndemână. Dacă vreți să faceți șnițele fără pesmet, vedeți rețeta de Șnițele Pariziene, de fapt de cele mai multe ori le fac și eu așa, mama mea chiar numai așa le face...

În rest, pot să vă spun că le și congelez - se păstrează bine textura și gustul, deci este o bună metodă de a face rezerve. Le serviți calde cu orice garnitură preferați, în poză este Salata Coleslaw, de varză și morcovi. Ne mai place să facem cu ele și diverse rulouri, sandwich-uri delicioase cu brânzică tartinabilă și legume.

Ingrediente

Piept de pui
1 kg
   
Ouă
5 buc
   
Făină
300 g
   
Pesmet
400 g
   
Sare
1 lingura
   
Piper negru măcinat
1 lingurita
   
Ulei
200 ml
   

Pași de urmat

Pas 1

O chestie importantă, cel puțin în relația cu vecinii noștri :))

Puneți sub fundul pe care bateți șnițele un prosop mai gros și moale, nu va face chiar așa zgomot puternic și deranjant...

Șnițele de Pui - Pas 1
Pas 2

Puneți fundul pe prosop și vă apucați să porționați bucățile de piept de pui.

Eu le tai în 2-3 bucăți, nu le fac prea mici.

Șnițele de Pui - Pas 2
Pas 3

Peste bucățile de pui neapărat recomand să puneți folie de plastic culinară - este mult mai ușor de bătut carnea, nu se murdărește ciocanul și nu se rupe carnea.

Eu folosesc o bucată de folie cam la toată tura de șnițele.

Șnițele de Pui - Pas 3
Pas 4

Bateți șnițelele, dar fără mare zel - carnea de pui este fragedă și vor ieși prea uscate dacă sunt bătute prea subțire.

Dacă faceți cu carne de vițel/porc, bineînțeles le bateți mai insistent.

Șnițele de Pui - Pas 4
Pas 5

Apoi dați folia la o parte, asezonați fiecare bucată de carne cu puțin piper măcinat și sare.

Șnițele de Pui - Pas 5
Pas 6

Le mutați pe o farfurie, la fel faceți și restul de carne.

Se pot suprapune pe parcurs, chiar mai bine.

Șnițele de Pui - Pas 6
Pas 7

Pentru mămici grăbite și multitasking - puteți bate și asezona șnițele cu 1 zi înainte, păstrați la frigider acoperite cu folie și a 2-a zi le prăjiți repede.

Șnițele de Pui - Pas 7
Pas 8

Acum luați 3 farfurii mai adânci și largi.

Puneți în ele făină, ouăle și pesmetul.

Șnițele de Pui - Pas 8
Pas 9

Puneți un pic de sare și piper în ouă, le bateți bine cu o furculiță.

Șnițele de Pui - Pas 9
Pas 10

Fiecare bucată de carne o treceți pe rând prin FĂINĂ+OUĂ+PESMET.

La urmă scuturați bine șnițelul de pesmet.

Șnițele de Pui - Pas 10
Pas 11

Încălziți bine uleiul în tigaie, puneți șnițelele pe rând la prăjit.

Șnițele de Pui - Pas 11
Pas 12

Rumeniti pe ambele părți, focul ar trebui să fie mediu, nu prea iute.

Șnițele de Pui - Pas 12
Pas 13

Apoi le scoateți pe șervețele sau prosop de hârtie și puneți următoarea tură de șnițele la prăjit.

Mai adăugați ulei în tigaie, la nevoie.

Șnițele de Pui - Pas 13
Pas 14

Eu arunc uleiul după fiecare tură de șnițele, observați că are multe particule arse în el și nu e chiar sănătoasă și frumoasă chestia asta.

Este opțional și puteți să nu faceți ca mine.

Șnițele de Pui - Pas 14
Pas 15

Prea bune, chiar păcătoase dar nu abuzați și va fi totul bine, mai ales dacă le serviți cu niște salată de legume :)

Poftă Bună!

Șnițele de Pui - Pas 15

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1500 g
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 60 min
Data publicării:

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Ionela A
Ionela A 26 Oct 2017, 09:53

Sunt delicioase! Eu uneori in loc de pesmet folosesc fulgi de porumb pisati, pt cei care prefera ceva mai crocant.