Ingrediente
●
Cartofi roz
4 buc
cartofi de dimensiune medie
●
Sfeclă roșie
2 buc
2 bucăți mai mari sau 3-4 mai mici
●
Castraveți murați
5 buc
●
Mazăre verde la conservă
2 buc
cutii mici, nu mai știu ce gramaj au
●
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
●
Piper negru
0.5 lingurite
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Cartofii și morcovii se spală bine și se pun la fiert. Când încep să fiarbă, faceți focul mic și lăsați-i cam 40-45 de min. Când sunt gata, îi clătiți bine cu apă rece, curățați de coajă și lăsați să se răcorească bine. La fel faceți și cu sfecla roșie, doar că trebuie să fiarbă mai mult - 1-2 ore, în funcție de mărimea legumelor.
Pas 2
Aici vedeți toate legumele curățate și răcorite.
Pas 3
Și începeți pe rând să tăiați cubulețe legumele - mai întâi cartofii.
Pas 7
La fel și castraveții murați (nu în oțet).
Pas 8
Toate legumele de mai sus le puneți într-o cratiță mai mare, în care să le puteți amesteca.
Pas 9
Mazărea se scurge de apă și se adaugă la restul ingredientelor. Adăugați uleiul, sarea și piperul după gust.
Pas 10
Gustați și vedeți dacă mai este nevoie de sare și piper. Aveți grijă să nu exagerați cu amestecatul, ca se fac legumele terci și mov de la sfeclă.
Poftă Bună!
Cantitate:
2 kg
(7-8 porții sănătoase)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
120 min
Data publicării:
Notă:
5 (4 voturi)