Salată "Vinegret"

Salată "Vinegret"

O salată pe care o știu de acasă, de la mama - de obicei se făcea iarna, în post sau pentru o cină ușoară. Este foarte bună, sănătoasă, vitaminoasă și se prepară destul de repede și simplu.

Ingrediente

Cartofi roz
4 buc
cartofi de dimensiune medie
Morcovi
2 buc
   
Sfeclă roșie
2 buc
2 bucăți mai mari sau 3-4 mai mici
Ceapă albă
1 buc
   
Castraveți murați
5 buc
   
Mazăre verde la conservă
2 buc
cutii mici, nu mai știu ce gramaj au
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
   
Sare
1 lingura
   
Piper negru
0.5 lingurite
   

Pași de urmat

Pas 1

Cartofii și morcovii se spală bine și se pun la fiert. Când încep să fiarbă, faceți focul mic și lăsați-i cam 40-45 de min. Când sunt gata, îi clătiți bine cu apă rece, curățați de coajă și lăsați să se răcorească bine. La fel faceți și cu sfecla roșie, doar că trebuie să fiarbă mai mult - 1-2 ore, în funcție de mărimea legumelor.

Salată "Vinegret" - Pas 1
Pas 2

Aici vedeți toate legumele curățate și răcorite.

Salată "Vinegret" - Pas 2
Pas 3

Și începeți pe rând să tăiați cubulețe legumele - mai întâi cartofii.

Salată "Vinegret" - Pas 3
Pas 4

Apoi morcovii.

Salată "Vinegret" - Pas 4
Pas 5

La fel și sfecla roșie.

Salată "Vinegret" - Pas 5
Pas 6

Ceapa se taie mărunt.

Salată "Vinegret" - Pas 6
Pas 7

La fel și castraveții murați (nu în oțet).

Salată "Vinegret" - Pas 7
Pas 8

Toate legumele de mai sus le puneți într-o cratiță mai mare, în care să le puteți amesteca.

Salată "Vinegret" - Pas 8
Pas 9

Mazărea se scurge de apă și se adaugă la restul ingredientelor. Adăugați uleiul, sarea și piperul după gust.

Salată "Vinegret" - Pas 9
Pas 10

Gustați și vedeți dacă mai este nevoie de sare și piper. Aveți grijă să nu exagerați cu amestecatul, ca se fac legumele terci și mov de la sfeclă.

Poftă Bună!

Salată "Vinegret" - Pas 10

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (7-8 porții sănătoase)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 120 min
Data publicării:
Notă: 5 (4 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 31

CorinaHonceriu859
Corina Honceriu (CorinaHonceriu859) 03 Dec 2018, 07:44

Multumesc frumos!

CorinaHonceriu859
Corina Honceriu (CorinaHonceriu859) 28 Nov 2018, 14:38

Buna ziua! Am avut si eu placerea de a manca aceasta salata dementiala, pe cand am fost in vizita la niste rude din Floresti, dar asta s-a intamplat demult, prin 1990 si nu-mi aduc aminte toate ingredientele, astfel incat am cautat pe net reteta. Am gasit-o, doar ca pe unele site-uri apare si varza murata la ingrediente. Se pune sau nu si varza murata? Si inca o intrebare: otet nu se pune deloc? Multumesc!

lena
Elena (lena) Corina Honceriu (CorinaHonceriu859) 28 Nov 2018, 14:43

Otet nu se pune deloc, varza murata este optionala, dupa preferinte 😉

TanDi
TanDi 24 Nov 2017, 13:18

Fac aceasta salata mai ales in post, iar copiii o mananca foarte bine. O stiu din copilarie, de la bunica mea, doar ca ea ceapa o calea foarte putin, cat sa devina moale si amesteca separat sfecla rosie taiata cu ceapa calita cu ulei, ca sa sa nu se coloreze celelalte legume. Dar intr-adevar, nu stiu cum ii reusea, la mine se coloreaza oricum.

Mihaela Moldova
Mihaela Moldova 06 May 2017, 22:28

Salut, Lena. Mama m-a invatat un truc. Cubuletele de sfecla le amesteci aparte cu putiiiin ulei pina cind stralucesc :) Asa nu o sa pateze sfecla celelalte legume din salata.

Te pup, moldoveanca draga

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Mihaela Moldova 06 May 2017, 23:18

Faceam si eu asa, dar la mine oricum le coloreaza :)

Te pup si eu!

timotei
timotei 23 May 2015, 19:35

Poza mea pentru rețetă:
Jana
Jana 30 Dec 2014, 21:57

buna Lena. Desi cunosc aceasta salata de mica, am mai aflat un mic secret - legumele, si in special sfecla, se curata foarte bine dupa ce sunt trecute prin apa rece. Multumesc, esti un magician la bucatarie ;)

Nota mea pentru rețetă:
crismi
crismi 07 Mar 2012, 16:58

Foarte-foarte buna aceasta salata, mai ales in zilele de post. Eu nu am pus mazare, ca nu prea sunt amatoare.

Poza mea pentru rețetă:
lilianamunteanu
Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 10 Feb 2012, 20:53

Atat de sanatoasa si necesara! Am mancat-o din nou cu pofta!

Poza mea pentru rețetă:
lilianamunteanu
Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 30 Jan 2012, 00:54

M-ai inspirat pentru o seara ruseasca. Am preparat si aces vinigret decorat ca Salata "Floarea Soarelui", a avut mare efect si s-a dat din mana in mana, asa cum vezi in poza.  Foarte foarte bun! Foarte colorat, a fost ca o adevarata floare pe masa. Multumesc pentru idee!

Poza mea pentru rețetă:
Galia
Galia 04 Nov 2010, 22:06

Chiar in aceasta seara am facut salata, imi era o pofta de sfecla rosie ...am fost si laudata pt  (citez) "o atat de gustoasa salata"

Nota mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile