Cordon Bleu din carne de pui

Cordon Bleu din carne de pui

Foarte gustos și delicios, se pot mânca calde sau reci, se pot congela chiar. Recomand celor care vor să mai diversifice meniul.

Ingrediente

Piept de pui
1 kg
adică 2 bucăți de piept. Dintr-un piept se fac 4 cordon bleu.
Ouă
3 buc
   
Cașcaval clasic
200 g
   
Șuncă afumată
200 g
De preferat să fie deja feliată
Făină albă calitate superioară
200 g
   
Pesmet alb/galben
300 g
   
Sare
10 g
   
Unt
250 g
   

Pași de urmat

Pas 1

Se pregătesc toate ingredientele

Cordon Bleu din carne de pui - Pas 1
Pas 2

Pieptul de pui se spală, se curăță. Pieptul se taie în 4 bucăți aproximativ egale.

Fiecare bucata se acoperă cu o folie alimentară(se bate mult mai bine, nu se rupe carnea și nu stropește) și cu un ciocan de bucătărie se bate bine. Dimensiunea bucății trebuie să fie ca în poză.

Cordon Bleu din carne de pui - Pas 2
Pas 3

Pe prima jumătate de pui se pune o felie de șuncă și pe ea cașcavalul.

Aveți grijă ca bucata de cașcaval și șuncă să nu fie prea mari, altfel nu veți putea să o acoperiți cu carne.

Cordon Bleu din carne de pui - Pas 3
Pas 4

Se rulează cașcavalul cu șuncă.

Cordon Bleu din carne de pui - Pas 4
Pas 5

Acoperiți cașcavalul cu șunca cu cealaltă jumătate de piept, așa ca să-l acopere complet.

Dacă nu-l acoperă, mai tăiați din cașcaval sau șuncă.

Cordon Bleu din carne de pui - Pas 5
Pas 6

Din 2 piepți de pui se fac 8 cordon bleu-uri.

Se păstrează foarte bine congelați în această formă(Eu le mai dau prin pesmet și după aceasta le pun la congelator). Dacă le scoateți de la congelator nu le dezghețați, le puneți direct în tigaie.

Cordon Bleu din carne de pui - Pas 6
Pas 7

În 2 farfurii plate puneți pesmet și făină. Într-o farfurie mai adâncă bateți ouăle și mixați bine cu o furculiță.

Eu pun sarea în făină, ca să se distribuie uniform, se mai poate presăra pe carne când se bate.

Cordon Bleu din carne de pui - Pas 7
Pas 8

Se dă pieptul prin făină

Cordon Bleu din carne de pui - Pas 8
Pas 9

apoi prin ouă

Cordon Bleu din carne de pui - Pas 9
Pas 10

Și prin pesmet.

Cordon Bleu din carne de pui - Pas 10
Pas 11

Se topește untul pe o tigaie plată și se aranjează cordon bleu-ul, se acoperă cu un capac și la foc mediu se prăjesc.

Cordon Bleu din carne de pui - Pas 11
Pas 12

Așa trebuie să arate pieptul prăjit.

Cordon Bleu din carne de pui - Pas 12
Pas 13

Se servește cu garnitură de legume/salată.

Aceasta este rețeta clasică, eu o mai simplific astfel: pieptul îl dau numai prin pesmet și îl prăjesc în ulei. Este mai simplu dar la fel de gustos.

Poftă Bună!

Cordon Bleu din carne de pui - Pas 13

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min
Data publicării:
Notă: 5 (8 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 24

Alice M
Alice M 23 Mar 2017, 09:53

Am sa incerc si eu, am insa o intrebare, as putea sa le prajesc in friteuza?Multumesc!

lena
Elena (lena) Alice M 23 Mar 2017, 11:16

Da, sigur.

tantzi
tantzi 03 Jan 2015, 15:19

La multi ani fericiti 2015 !

Lena,ajuta-ma t rog cu un raspuns....pot sa le fac la cuptor,sa fie un pic m dietetice ?multumesc !

 
lena
Elena (lena) tantzi 03 Jan 2015, 20:07

Dam, teoretic poti dar pt crusta tot ar fi bine niste cascaval ras deasupra.

Cris84
Cris84 01 Nov 2014, 15:50

Lena,ajuta-ma cu un sfat:le-am pregatit,le-am dat prin pesmet si le-am bagat la congelator(ca am primit o invitatie la masa in oras cand eram in toiul prepararii😄).Cand le voi prepara,cum procedez?Le scot asa congelate si le mai dau prin faina,oua si pesmet inainte de a le pune la prajit??

Multumesc mult 😘

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Cris84 04 Nov 2014, 11:38

Le puneti direct congelate la prajit si le faceti la foc mediu/incet, sa se patrunda bine inauntru.

anabalmus
anabalmus 28 Aug 2012, 18:51

am facut si eu

Poza mea pentru rețetă:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 10 Dec 2011, 22:29

M-am chinuit puțin cu ele, dar asta din cauza experienței mele scăzute. Și a emoțiilor, cred.Important e că au ieșit până la urmă, data viitoare vor ieși mai bine, în special mai subțiri și mai bine coapte în interior.

Poza mea pentru rețetă:
Crista
Cristina Sabau (Crista) 28 Sep 2010, 10:01

la fel fac si eu , doar ca la mijloc inainte sa rulez mai adauga o felie de ardei capia sau gogosari murati .taiati in lungime subtiri ......depinde de preferintele sotului meu

Nota mea pentru rețetă:
MariaP
MariaP 14 Sep 2010, 08:18

E absolut delicios! Pur si simplu se topeste in gura! De preferat este sa se consume cald, imediat dupa ce a fost prajit. Daca se raceste isi mai pierde din savoare, iar daca il reincalziti nu salvati mare lucru. E bun si asa, dar, repet, imediat dupa preparare este exceptional!

Nota mea pentru rețetă:
claudia1976
claudia1976 08 Sep 2010, 14:20

Foarte bun şi arătos. Ideal pentru o masă festivă. Cu prima ocazie am să încerc şi această reţetă. Sigur musafirii mei vor fi foarte incantati.

Nota mea pentru rețetă:
amalia80
amalia80 02 Sep 2010, 10:41

Eu pun cascaval afumat cand nu mananca copiii, pentru ca iese mai gustos.

Nota mea pentru rețetă:
alexandra
alexandra truta (alexandra) 30 Nov 2009, 22:06

am facut si eu! a iesit foarte bun!

Nota mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile