Ingrediente
●
Piept de pui
1 kg
adică 2 bucăți de piept. Dintr-un piept se fac 4 cordon bleu.
●
Șuncă afumată
200 g
De preferat să fie deja feliată
●
Făină albă calitate superioară
200 g
●
Pesmet alb/galben
300 g
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Se pregătesc toate ingredientele
Pas 2
Pieptul de pui se spală, se curăță. Pieptul se taie în 4 bucăți aproximativ egale.
Fiecare bucata se acoperă cu o folie alimentară(se bate mult mai bine, nu se rupe carnea și nu stropește) și cu un ciocan de bucătărie se bate bine. Dimensiunea bucății trebuie să fie ca în poză.
Pas 3
Pe prima jumătate de pui se pune o felie de șuncă și pe ea cașcavalul.
Aveți grijă ca bucata de cașcaval și șuncă să nu fie prea mari, altfel nu veți putea să o acoperiți cu carne.
Pas 4
Se rulează cașcavalul cu șuncă.
Pas 5
Acoperiți cașcavalul cu șunca cu cealaltă jumătate de piept, așa ca să-l acopere complet.
Dacă nu-l acoperă, mai tăiați din cașcaval sau șuncă.
Pas 6
Din 2 piepți de pui se fac 8 cordon bleu-uri.
Se păstrează foarte bine congelați în această formă(Eu le mai dau prin pesmet și după aceasta le pun la congelator). Dacă le scoateți de la congelator nu le dezghețați, le puneți direct în tigaie.
Pas 7
În 2 farfurii plate puneți pesmet și făină. Într-o farfurie mai adâncă bateți ouăle și mixați bine cu o furculiță.
Eu pun sarea în făină, ca să se distribuie uniform, se mai poate presăra pe carne când se bate.
Pas 11
Se topește untul pe o tigaie plată și se aranjează cordon bleu-ul, se acoperă cu un capac și la foc mediu se prăjesc.
Pas 12
Așa trebuie să arate pieptul prăjit.
Pas 13
Se servește cu garnitură de legume/salată.
Aceasta este rețeta clasică, eu o mai simplific astfel: pieptul îl dau numai prin pesmet și îl prăjesc în ulei. Este mai simplu dar la fel de gustos.
Poftă Bună!
Cantitate:
2 kg
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
15 min
Data publicării:
Notă:
5 (8 voturi)