Nu credeam vreodată că voi congela așa simplu zmeură sau mure, doar afine puneam la congelator de mai mult timp. Vara asta am fost în vizită la rude și pe lângă o șampanie am fost serviți cu niște zmeură direct din congelator - ca metodă de răcire rapidă direct în pahar sau ca o gustare. Cum am ajuns acasă imediat mi-am făcut planul să fac și eu așa zmeură, este minunată anume servită direct congelată - este foarte bună, ca niște bobițe mici de înghețată din fructe. Dacă veți decongela zmeura și murele dinainte veți observa că se fac moi și se pleoștesc! Dar și așa le puteți servi ca atare pe lângă niște iaurt, să faceți înghețată rapidă de fructe, lângă o șampanie, plăcinte cu fructe etc. Pe lângă zmeură am gustat și mure la fel congelate - aș zice că este singura metodă de conservare a murelor în care puteți cumva să mai beneficiați de gustul lor și iarna(în dulceață își pierd complet aroma).
Sunt perfecte să ornați un tort cu ele, dar să le puneți deasupra direct congelate chiar când îl tăiați și serviți - vă asigur că vor fi de mare efect, puțin acrișoare, crocante și aromate - minunate lângă un dulce mai intens.
Singura condiție și pe care vreau s-o accentuez este să alegeți fructe dulci, proaspete, în acest caz vor fi perfecte și congelate. Am avut un pahar de mure mai acrișoare și nu au fost așa de bune după congelator ca cele coapte bine și dulci.
Până acum congelam și conservam astfel zmeura și coacăze doar cu zahăr, variantă bună dar nu potrivită pentru toată lumea. Acum eu zic că așa un desert ușor nu-l vor refuza nici persoanele cu diabet sau cele care țin regim alimentar mai low-carb.