Ingrediente
●
Apă clocotită
300 ml
să fie fierbinte-clocotită
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-un bol adânc amestecați făina cu sarea.
Turnați apa fierbinte clocotită și amestecați repede cu o lingură sau spatulă.
Pas 2
Eu recomand să nu puneți imediat mâinile pe el, mai amestecați aluatul cu lingura, să se răcorească puțin.
Pas 3
Apoi îl treceți pe masa înfăinată puțin și frământați atent(că este mai fierbinte).
Iese un aluat foarte plăcut și elastic, ca o plastilină.
Pas 4
Îl înveliți în folie de plastic și lăsați să se odihnească 30-60 de minute.
Pas 5
După acest timp presărați făină pe masă și tăiați aluatul în aproximativ 20 de bucăți egale, cam de mărimea unei nuci.
Pas 6
Formați biluțe mici din aceste bucățele, vă ajutați cu făină pentru că devine puțin mai lipicios după ce se odihnește.
Pas 7
Apoi luați câte 2 bile și le turtiți puțin cu degetele.
Pas 8
Ungeți una din ele cu ulei de susan.
Pas 9
Suprapuneți una peste alta cele 2 turtițe, presați ușor cu mâinile.
Pas 10
Cu făcălețul întindeți într-o foaie subțire cele 2 turte lipite, mai puneți câte puțină făină să nu se lipească de masă.
Pas 11
Între timp încingeți o tigaie fără ulei și puneți lipia formată la copt.
Se coace la foc mediu pe ambele părți.
Pas 12
În același fel formați și coaceți restul de lipii.
Pe parcurs le aranjați una peste alta și acoperiți cu un prosop, să se mențină calde și să se aburească.
Pas 13
Chestia cu uleiul de susan este pentru că aceste lipii mari le desfaceți în 2 lipii mai subțiri - observați în poză.
Fiecare lipie pe o parte este moale și pe alta mai coaptă.
Pas 14
Recomand să le faceți și serviți chiar înainte de servire, cât sunt calde, pe urmă se răcesc și se mai întăresc. Bineînțeles că se pot reîncălzi, dar oricum nu sunt ca proaspete.
Poftă Bună!
Cantitate:
20 buc
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării: