Prăjitură cu cireșe și ciocolată Rețetă VIDEO

Prăjitură cu cireșe și ciocolată

Aveam o poftă mare săptămâna trecută anume de această combinație - prăjitură cu cireșe și ciocolată - cu un blat pufos și umed. Inițial planificam să preiau aluatul de la Prăjitură cu ciocolată și caise, dar până m-am apucat de gătit mi-a ajuns la ochi rețeta de prăjitură cu cireșe de mai jos și am zis să schimb combinația. Mă bucur mult că am făcut-o, este extraordinar de bună, păcătoasă de ciocolatoasă, un gust complet și se combină perfect cu cireșe, vișine sau alte fructe preferate. A fost efectiv devorată de toată lumea, nu te mai puteai opri din mâncat, off...

A fost un mare chin pentru mine să fac cumva pozele să reprezinte și gustul minunat, așa că dacă nu vă convinge poza la această prăjitură cu cireșe și ciocolată, încercați să vedeți și Video, în plus aveți încredere că de atâția ani știu să vă recomand în mare parte rețete bune.

Am mai adaptat puțin rețeta la tava de cuptor standard și am mai cizelat eu după capul meu, tre' să iasă bine.

Ingrediente

Apă clocotită
350 ml
să fie fierbinte
Cacao pudră
45 g
   
Făină albă
300 g
   
Zahăr
300 g
   
Praf de copt
2 lingurite
   
Sare
0.5 lingurite
   
Ouă
3 buc
   
Ulei
200 ml
   
Cireșe fără sâmburi
500 g
sau vișine, alte fructe
Ciocolată neagră/amăruie
80 g
o tabletă
Esență de vanilie
1 lingurita
   

Pași de urmat

Pas 1

Într-un bol puneți pudra de cacao și turnați deasupra apa clocotită fierbinte. Amestecați bine să nu fie cocoloașe și lăsați să se răcorească minim 15-20 de minute.

Prăjitură cu cireșe și ciocolată - Pas 1
Pas 2

În acest timp în alt bol amestecați făina cu zahăr, sare și praful de copt.

Dacă mai aveți timp, puteți să scoateți sâmburii din cireșe sau vișine.

Prăjitură cu cireșe și ciocolată - Pas 2
Pas 3

Acum peste amestecul de făină turnați lichidul cu cacao, uleiul, ouăle și vanilia.

Prăjitură cu cireșe și ciocolată - Pas 3
Pas 4

Trebuie să vă iasă un aluat puțin mai gros și mătăsos, fără cocoloașe - amestecați cu un tel sau mixer.

Prăjitură cu cireșe și ciocolată - Pas 4
Pas 5

Avem și cireșele curățate de sâmburi și scurse de zeamă.

Prăjitură cu cireșe și ciocolată - Pas 5
Pas 6

Opțional le mai puteți amesteca cu 1-2 linguri de făină, să absoarbă excesul de suc.

Prăjitură cu cireșe și ciocolată - Pas 6
Pas 7

Adăugați cireșele în aluatul pregătit anterior.

Prăjitură cu cireșe și ciocolată - Pas 7
Pas 8

Nu uitați să puneți și ciocolata tăiată bucățele mici.

Prăjitură cu cireșe și ciocolată - Pas 8
Pas 9

Amestecați bine cu o lingură.

Prăjitură cu cireșe și ciocolată - Pas 9
Pas 10

Turnați compoziția în tava de cuptor clasică, cea de la aragaz de 4 ochiuri, așternută cu hârtie de copt.

Nivelati și distribuiți uniform aluatul și cireșele din el.

Prăjitură cu cireșe și ciocolată - Pas 10
Pas 11

Se coace timp de 30-35 de minute în cuptor preîncălzit la 180 de grade.

Verificați cu scobitoarea să fie coaptă bine.

Prăjitură cu cireșe și ciocolată - Pas 11
Pas 12

Lăsați să se răcească bine înainte de portionare și servire.

Prăjitură cu cireșe și ciocolată - Pas 12
Pas 13

Și o secțiune, sper eu convingătoare :)

Prăjitură cu cireșe și ciocolată - Pas 13
Pas 14

Este de mare efect, combinație perfectă și gust complet de ciocolată, nu dați sigur greș cu ea.

Poftă Bună!

Prăjitură cu cireșe și ciocolată - Pas 14

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (1 tavă de cuptor simplă)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 60 min
Data publicării:
Notă: 4 (5 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

MariaGriu798
Maria Griu (MariaGriu798) 14 Jun 2017, 17:33

Foarte buna si ciocalatoasa!!!! La timp pentru sezonul cireselor. Multumesc pentru receta!

Nota mea pentru rețetă:
tiki
tiki 14 Jun 2018, 17:04

Am facut si eu aceasta prajitura si am gustat si eu o bucatica si este foarte buna. Moale, pufoasa si cu gust de ciocolata. Eu am  facut jumatate de tava cu visine si jumatate cu cirese (nu le-am amestecat ). Multumesc de reteta.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
MirelaPascal554
Mirela Pascal (MirelaPascal554) 23 Dec 2018, 17:47

Vă rog, puteți sa imi spuneți dacă ar merge oare sa pun frișcă deasupra

lena
Elena (lena) Mirela Pascal (MirelaPascal554) 23 Dec 2018, 17:56

Da, se poate.

MirelaPascal554
Mirela Pascal (MirelaPascal554) 23 Dec 2018, 18:29

Vă mulțumesc. Crăciun fericit sa aveți! Mâine o să fac prajitura!

CorinaB947
Corina B (CorinaB947) 20 Jan 2019, 04:35

As putea pune cirese congelate sau mai bine sa le dezghet? 

lena
Elena (lena) Corina B (CorinaB947) 20 Jan 2019, 10:33

Dezghetate nu vor lasa multa zeama, dar merg puse si congelate 😉

Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 28 Jul 2019, 18:38

Am realizat-o chiar azi, inlocuind cireșele cu prune uscate pe care le-am tinut vre-o 30min in koniak pentru a le face mai fragede si a le da un gust special. A ieșit minunat de fina, ciocolatoasa si frageda prăjitura ! !! Multumim Lena pentru munca pe care o faci pentru a ne ușura viața de gospodine 😉😉😉

Nota mea pentru rețetă:
Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 28 Jul 2019, 19:38

Acum s-a racorit mai bine si am putut-o porționa. Zic ca nu arata rau deloc... si chiar e greu sa te abții de inca si inca o bucățică 😊

Poza mea pentru rețetă:
MartuicaAneta841
Martuica Aneta (MartuicaAneta841) 09 Jul 2022, 22:46

Nu mi-a iesit. In tava de la cuptor a crescut cam 1,5 cm. Am respectat toti pasii. Ciocolata nu s-a topit, iar blatul, desi gustos, nu a iesit pufos. A fost cam batut, nu chiar tare. Nu stiu daca asa trebuia sa iasa sau nu e pe gustul meu.

Nota mea pentru rețetă:
IonelaIoan581
Ionela Ioan (IonelaIoan581) 30 Mar 2025, 01:33

Am facut reteta,dar in loc de apa am fiert sucul lasat de cirese dupa dezghetare ,in care am adaugat apoi cacao si am lasat sa se raceasca.A iesit buna,am avut emotii sa nu o stric ,deasupra am pus albus de ou batut spuma cu zahar cand prajitura a fost aproape coapta pentru a fi mai festiva.

Nota mea pentru rețetă: