Căpșuni congelate

Căpșuni congelate

La cât de tentant este să faceți căpșuni congelate simple, în formă clasică să știți că nu este o idee deloc bună. Anume căpșunile după decongelare se fac blege, decolorate și nu mai amintesc deloc cu cele care le-ați pus vara. Eu congelam mult timp în varianta cu zahăr, căpșunile bucățele și ca strat protector a fost siropul de zahăr format. Este și asta o metodă foarte bună și chiar v-o recomand.

Demult mă gândeam să congelez căpșunile în formă de piure sau sos, în varianta cu zahăr dar cel mai bine cu miere. Acest piure este perfect pentru orice - înghețată, clătite, papanași, limonadă, creme - singurul efort care trebuie să-l faceți este să-l scoateți din congelator cu 2-3 ore înainte de consum.

Marele avantaj este că nu trebuie să faceți mare lucru, doar treceți prin blender, opțional și o sită și turnați în pahare. Se păstrează perfect majoritatea vitaminelor, aroma și gustul căpșunilor. Dezavantajul că va ocupa loc în congelator, eu am trecut de problema asta și mi-am luat congelator mare anume pentru a păstra la maxim tot ce vreau fără să mă agit că nu am loc în combină frigorifică.

Da, la fel puteți face piure din orice fructe vă plac, este foarte bun și mă veți pomeni de bine la iarnă. Anume în această rundă am pus zahăr pentru că mi-am terminat toate rezervele de miere bună, dar recomand cu miere, să fie un piure sănătos la maxim. Cantitatea de miere sau zahăr tot nu este fixă, puteți pune după cum vă place de dulce, bineînțeles că va fi mai frumos cu un pic mai mult dulce dar nu cu mult.

Pentru că anul ăsta am rezerve suficiente de dulcețuri din anul trecut, acum pun accent nume pe congelare, este metoda perfectă de conservare dacă vreți maxim de vitamine și arome.

Ingrediente

Căpșuni
1 kg
sau zmeură, coacăze, afine, merișoare, etc.
Miere
200 g
sau zahăr simplu/brun

Pași de urmat

Pas 1

Căpșunile se spală bine se curăță de frunze, lăsați neapărat să se scurgă de apă într-o sită.

Căpșuni congelate - Pas 1
Pas 2

Le puneți în blender, adăugați mierea sau zahărul.

Eu am pus acum zahăr, pentru că am terminat rezervele de miere bună și mai durează până albinele își termină treaba anul ăsta :)

Căpșuni congelate - Pas 2
Pas 3

Faceți un piure uniform și fin.

Piureul de căpșuni și zmeură se poate trece prin sită, să nu aveți prin el semințele mici - eu le-am lăsat aici, au și ele ceva chestii sănătoase și păcat să le aruncăm.

La rețete de creme mai fine puteți separa prin sită semințele atunci, la decongelarea unei porții mici.

Căpșuni congelate - Pas 3
Pas 4

Turnați piureul în recipiente mici - caserole sau ca mine, în pahare de unică folosință.

Vă recomand anume să fie porții mici și puteți foarte bine să vă orientați la iarnă cât decongelați pentru rețete.

Căpșuni congelate - Pas 4
Pas 5

Le puneți într-o tavă, acoperiți cu folie alimentară deasupra și dați la congelator.

După congelare le puteți pune în pungi și se vor aranja mai ergonomic în sertare.

Căpșuni congelate - Pas 5
Pas 6

Este un piure delicios, colorat, plin de vitamine și aromat - eu îl folosesc la înghețate, clătite, papanași, creme, budinci, jeleuri sănătoase, limonadă, etc.

Poftă Bună!

Căpșuni congelate - Pas 6

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 10 min
Data publicării:

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

rinser
Sergiu (rinser) 09 Jun 2017, 13:46

Ideal ar fi sa folosesti niste recipiente de plastic patrate sau dreptunghiulare care sa ocupe spatiul mai eficient in congelator.

lena
Elena (lena) Sergiu (rinser) 09 Jun 2017, 14:00

Da, mai folosesc casoletele mici patrate cand e mai multa cantitate. La pureul asta e mult sa decongelezi de obicei mai mult de 100-150 grame.

Daca aveti si alte propuneri de recipiente chiar sunt binevenite :)

PetronelaChirila674
Petronela Chirila (PetronelaChirila674) 09 Jun 2017, 21:24

Super idee. Propun de pastrat in pungi de gheata.

natalia s
natalia s 10 Jun 2017, 19:44

Trebuie neaparat zahar sau miere ? Vreau sa congelez pentru bebe. Daca va fi necesar pot pune cand decongelez?

lena
Elena (lena) natalia s 10 Jun 2017, 20:06

Tehnic se poate si fara, zaharul si mierea pastreaza putin mai bine la congelator culoarea.

timotei
timotei 14 Jun 2017, 07:16

Iata si capsunele mele inghetate.

Poza mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) timotei 14 Jun 2017, 16:09

Ura! :)

timotei
timotei Elena (lena) 16 Jun 2017, 17:54

Da Lena sunt foarte gustoase, am reusit sa dezghetam deja si sa papam.Merg azi sa mai culeg capsuni vreau sa mai inghet si sa fac sorbet .

DragomirSosica367
Dragomir Sosica (DragomirSosica367) 16 May 2019, 18:58

Eu congelez strugurei,afine,coacaze,mazare,simplu,spalate,scurse si in pungi de congelat si apoi in caserole din PVC sau cutii paralelipipedice de inghetata.Visinele le pun cu zahar,scot siropul si il pun in flacoane de Aqua Carpatica iar fructele le pun la fel ca pe celelalte.