Madlene - rețetă de bază, simplă Rețetă VIDEO

Madlene - rețetă de bază, simplă

Rețeta de madlene sau madeleines este demult pe lista mea de "to do" dar cu ocazia că am ajuns să pun mâna pe niște forme de madlene, minunate și calitative din silicon de la Tupperware, le-a venit și lor rândul. Dacă sunteți în căutare de niște forme bune pentru rețeta de madlene găsiți un distribuitor Tupperware din țară, lista completă pe site-ul oficial, și rugați să vă anunțe când sunt disponibile pe stoc și în promoții. A fost un proces minunat și foarte rapid, nu a trebuit să ung formele, madlenele mele s-au desprins ușor de tavă și toți au fost fericiți.

Eu am obținut 27 de prăjiturici moi și pufoase din această rețetă de madlene, am avut 2 tăvi pe care le puneam alternativ în cuptor a câte 8 în fiecare. Aveți în vedere cum modificați rețeta în funcție de câte madlene încap în forma pe care o aveți.

Am mers pe varianta cea mai banală, le-am făcut simple cu vanilie, dar puteți adăuga diverse arome, cacao, coajă lămâie/portocală, semințe și chiar fulgi de ovăz - dar cu atenție și la cantitatea de făină. Aluatul de madlene nu trebuie să fie foarte gros, altfel prăjiturile ies mai dense și nu prea pufoase.

Ingrediente

Ouă
4 buc
   
Zahăr
120 g
   
Unt topit
120 g
   
Făină albă
150 g
   
Praf de copt
5 g
sau 1 linguriță
Esență de vanilie
1 buc
sau alte arome preferate

Pași de urmat

Pas 1

Într-un bol puneți ouăle, zahărul și aromele dorite - vanilie, coajă de lămâie rasă, etc.

Madlene - rețetă de bază, simplă - Pas 1
Pas 2

Amestecați bine cu mixerul până compoziția își schimbă culoarea.

Madlene - rețetă de bază, simplă - Pas 2
Pas 3

Adăugați treptat untul topit și răcorit, mai continuați să mixați încă puțin.

Madlene - rețetă de bază, simplă - Pas 3
Pas 4

Puneți făina și praful de copt.

Madlene - rețetă de bază, simplă - Pas 4
Pas 5

Amestecați bine să nu fie cocoloașe în aluat. Veți observa că este puțin mai lichid dar așa vă recomand să-l lăsați și nu mai adăugați făină, riscați să obțineți madlene ceva mai dense.

Madlene - rețetă de bază, simplă - Pas 5
Pas 6

Și forma de silicon pentru madlene, nu știu dacă o găsiți oricând la distribuitori dar țineți legătura și rugați să vă anunțe când este în catalog.

Lista cu toți distribuitorii din România aici.

Madlene - rețetă de bază, simplă - Pas 6
Pas 7

Cu o lingură mai mare turnați aluatul în forme, eu le-am umplut, dar puteți pune și 2/3 din ele.

Madlene - rețetă de bază, simplă - Pas 7
Pas 8

Le coaceți timp de 10-15 minute la cuptor preîncălzit la 180 de grade.

Apoi lăsați încă 10 minute să se răcorească în formă.

Madlene - rețetă de bază, simplă - Pas 8
Pas 9

Se scot din forme și tava o puteți imediat refolosi pentru încă o tură de madeleines.

Eu am avut 2 forme și le puneam alternativ în cuptor, din acest aluat am obținut 27 de prăjituri.

Madlene - rețetă de bază, simplă - Pas 9
Pas 10

După ce se răcesc puțin, le aranjați pe un platou frumos și le puteți opțional orna cu zahăr pudră.

Madlene - rețetă de bază, simplă - Pas 10
Pas 11

Sunt moi, pufoase și delicioase, copiii s-au bucurat enorm de ele.

Poftă Bună!

Madlene - rețetă de bază, simplă - Pas 11

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 27 buc
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 10 min
Data publicării:
Notă: 5 (4 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Clarutza
Clarutza 28 Apr 2017, 09:46

Minunate!Felicitari pentru reteta!

L.P
Laura Stanciu (L.P) 28 Apr 2017, 13:25

Chiar ma gandeam sa fac niste fursecuri! Te pup Lena. Multumesc. 

In loc de biscuitii din comert sau fursecurile de la cofetarie, sunt super in pachetelul piticilor la gradinita sau la scoala.

Dorica-MariusBocereanu903
Dorica-Marius Bocereanu (Dorica-MariusBocereanu903) 28 Apr 2017, 14:06

Mulțumesc D-na Lena pentru retetă.Voi incerca

eduardu
Eduardu (eduardu) 30 Apr 2017, 22:11

Deci nu mai pot de dragul tau Lena! Aceste madlene au gustul perfect,textura untoasa si pufoasa! Perfecte!

Le-am pus cate o lingurita de ciocolata(din aceea cremoasa) deasupra doar ca in timpul coacerii s-a lasat la fundul madlenelor.Cum asi putea face oare sa ramana deasupra sau la mijloc? Multumesc! Si da,copiii le-au adorat! :)

Poza mea pentru rețetă:
eduardu
Eduardu (eduardu) 30 Apr 2017, 22:14

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Eduardu (eduardu) 30 Apr 2017, 22:35

Super! Ma bucur ca v-au placut :)

Sa nu se lase ciocolata aluatul trebuie sa fie mai dens, adica de adaugat faina. In cazul asta nu vor fi asa fragede..

eduardu
Eduardu (eduardu) Elena (lena) 30 Apr 2017, 22:46

Crede-ma ca aluatul a fost foarte dens si asta cu doar 100 de gr de faina. Am folosit oua de țara care au o consistenta mai densa fata de cele din comert care sunt mai apoase. Dupa ce le-am mixat cu zahar erau deja 'țapene' iar dupa ce am adaugat putina faina aluatul nici nu mai curgea. Cu toate acestea au fost foarte pufoase! Poate o solutie ar fi sa pun un pic mai tarziu ciocolata...Voi incerca data viitoare. Na,sa mai experimentam si noi,si asa le faci pe toate pt noi! :) :*

Jana
Jana 01 Sep 2018, 15:06

Minunate! Moi, pufoase și aromate. Cu rețetele tale nu dau greș nicicând. Te cuprind!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
CristinaElena924
Cristina Elena (CristinaElena924) 08 Jan 2021, 17:03

Se poate inlocui untul cu ulei?

lena
Elena (lena) Cristina Elena (CristinaElena924) 08 Jan 2021, 17:05

Da, puteti.

MariLuna102
Mari Luna (MariLuna102) 29 Mar 2021, 01:35

Absolut delicioase, data viitoare le insiropez.. si frisca

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
SimionMagda636
Simion Magda (SimionMagda636) 22 Mar 2022, 22:33

au iesit minunate! merci Lena! 

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Simion Magda (SimionMagda636) 22 Mar 2022, 22:37

🤗👍