Supă de pui cu linte și roșii
Este delicioasă orice supă de pui, dar vă spun că o supă cu adaos de linte va fi mai gustoasă, și mai sănătoasă. În această rețetă de supă de pui am zis să combin gusturile, că ne place foarte mult Supă-cremă de linte și sigur nu aveam ce să stric. Am făcut un prim test și am fost uimită de rezultat - este absolut delicioasă, frumoasă și colorată. Pe lângă altele am adăugat și roșii (aici cubulețe din conservă), un pic de curry sau turmeric (opțional) și boia. Da, este o rețetă de supă de pui de notat, salvat și executat cât mai des.
Așa cum am zis, am pus și roșii - puteți folosi roșii proaspete de sezon sau cele cubulețe din conservă. Eu aveam la îndemână un întreg coș cu conservele mele preferate CIRIO, produse autentice italiene cu o vechime și tradiție mare în spate. Mă bucur acum că pot lucra cu ele la câteva rețete și să vi le recomand, dar și așa le am întotdeauna în debara, mai ales în sezonul rece.
Ingrediente
●
Carne de pui
1 kg
eu am pus doar piept
●
Rădăcină de țelină
0.5 buc
●
Rădăcină pătrunjel (albitură)
1 buc
●
Roșii cubulețe din conservă
200 g
sau 2 roșii proaspete tăiate cubulețe
●
Linte roșie
5 linguri
se poate folosi și linte verde/maro
●
Boia ardei dulce sau iute
1 lingurita
●
Curcuma/turmeric
0.5 lingurite
sau curry - sunt opționale ambele
●
Pătrunjel verde tocat
3 linguri
●
Sare
1 lingura
reglați după gust
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-o cratiță mare de 5 litri am pus bucățile de piept de pui (l-am tăiat fiecare în 2-3 părți).
Am mai adăugat rădăcina de țelină, cea de pătrunjel, 1 ardei și 1 ceapă - asta ca să facem supa și mai gustoasă și aromată dar în principiu ar fi suficient să puneți măcar o ceapă.
Pas 2
Turnați cam 3 litri de apă și puneți oala pe foc.
Când începe să fiarbă strângeți spuma de deasupra.
Pas 3
Eu mai pun la fierbere și 2 frunze de dafin, așa făcea bunica și mama, așa fac și eu.
Acum faceți focul mic și lăsați carnea să fiarbă împreună cu rădăcinoasele 1 oră. Dacă este o găină mai bătrână fierbeți până este moale carnea.
Pas 4
După acest timp scoateți din supă rădăcinoasele, ardeiul și ceapa - eu le scurg bine și le arunc, și-au lăsat aroma în supă și nu le mai folosesc în continuare în ciorbă.
Pas 5
Acum adăugați în cratiță cartofii și morcovii tăiați cubulețe medii.
Pas 6
Lintea o spălați bine în 2-3 ape și o puneți la fel în cratiță.
Pas 7
Amestecați bine și lăsați să fiarbă la foc mic 20-30 de minute.
Pas 8
În acest timp tăiați cubulețe mici 1 ceapă, o puneți la călit într-o tigaie cu puțin ulei.
Pas 9
Când se rumenește ușor adăugați boia și opțional turmeric sau curry - supa va avea o aromă și culoare deosebite cu ele, dar puteți să nu puneți dacă nu aveți sau nu vă place.
Pas 10
Amestecați bine și lăsați să se călească condimentele 10-20 de secunde, nu mai mult, să nu se ardă și să nu-și schimbe gustul.
Pas 11
Acum adăugați cubulețe de roșii, de obicei când nu este sezon folosesc roșii cuburi din conservă și da, conserve CIRIO prefer să am în debara, le folosesc de ani de zile și sunt de o calitate deosebită.
Pas 12
Amestecați bine și mai căliți totul încă 2-3 minute.
Pas 13
Treceți acest amestec din tigaie în cratița cu supă și amestecați bine.
Pas 14
Acum dacă au fiert cartofii și lintea, potriviți de sare, puneți pătrunjelul tocat și mai amestecați bine supa.
Pas 15
Închideți focul, puneți capacul și lăsați să se mai pătrundă 20-30 de minute înainte de servire.
Puteți face supa și în varianta mai dietetică, fără să căliți legumele - va fi tot bună, poate nu chiar la fel de colorată. Pentru asta puneți la fiert, odată cu rădăcinoasele și carnea, roșiile cubulețe și uleiul. Vor fierbe toate împreună și gustul la fel va fi bun.
Poftă Bună!
Cantitate:
4 l
(10-12 porții)
Timp de preparare:
90 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
15 min
Data publicării:
Notă:
5 (2 voturi)