Supă de pui cu linte și roșii

Supă de pui cu linte și roșii

Este delicioasă orice supă de pui, dar vă spun că o supă cu adaos de linte va fi mai gustoasă, și mai sănătoasă. În această rețetă de supă de pui am zis să combin gusturile, că ne place foarte mult Supă-cremă de linte și sigur nu aveam ce să stric. Am făcut un prim test și am fost uimită de rezultat - este absolut delicioasă, frumoasă și colorată. Pe lângă altele am adăugat și roșii (aici cubulețe din conservă), un pic de curry sau turmeric (opțional) și boia. Da, este o rețetă de supă de pui de notat, salvat și executat cât mai des.

Așa cum am zis, am pus și roșii - puteți folosi roșii proaspete de sezon sau cele cubulețe din conservă. Eu aveam la îndemână un întreg coș cu conservele mele preferate CIRIO, produse autentice italiene cu o vechime și tradiție mare în spate. Mă bucur acum că pot lucra cu ele la câteva rețete și să vi le recomand, dar și așa le am întotdeauna în debara, mai ales în sezonul rece.

Ingrediente

Carne de pui
1 kg
eu am pus doar piept
Rădăcină de țelină
0.5 buc
   
Rădăcină pătrunjel (albitură)
1 buc
   
Ardei gras
1 buc
   
Ceapă albă
2 buc
   
Morcovi
1 buc
   
Cartofi
2 buc
   
Roșii cubulețe din conservă
200 g
sau 2 roșii proaspete tăiate cubulețe
Linte roșie
5 linguri
se poate folosi și linte verde/maro
Boia ardei dulce sau iute
1 lingurita
   
Curcuma/turmeric
0.5 lingurite
sau curry - sunt opționale ambele
Pătrunjel verde tocat
3 linguri
   
Ulei
50 ml
   
Sare
1 lingura
reglați după gust
Foaie de dafin
2 buc
   

Pași de urmat

Pas 1

Într-o cratiță mare de 5 litri am pus bucățile de piept de pui (l-am tăiat fiecare în 2-3 părți).

Am mai adăugat rădăcina de țelină, cea de pătrunjel, 1 ardei și 1 ceapă - asta ca să facem supa și mai gustoasă și aromată dar în principiu ar fi suficient să puneți măcar o ceapă.

Supă de pui cu linte și roșii - Pas 1
Pas 2

Turnați cam 3 litri de apă și puneți oala pe foc.

Când începe să fiarbă strângeți spuma de deasupra.

Supă de pui cu linte și roșii - Pas 2
Pas 3

Eu mai pun la fierbere și 2 frunze de dafin, așa făcea bunica și mama, așa fac și eu.

Acum faceți focul mic și lăsați carnea să fiarbă împreună cu rădăcinoasele 1 oră. Dacă este o găină mai bătrână fierbeți până este moale carnea.

Supă de pui cu linte și roșii - Pas 3
Pas 4

După acest timp scoateți din supă rădăcinoasele, ardeiul și ceapa - eu le scurg bine și le arunc, și-au lăsat aroma în supă și nu le mai folosesc în continuare în ciorbă.

Supă de pui cu linte și roșii - Pas 4
Pas 5

Acum adăugați în cratiță cartofii și morcovii tăiați cubulețe medii.

Supă de pui cu linte și roșii - Pas 5
Pas 6

Lintea o spălați bine în 2-3 ape și o puneți la fel în cratiță.

Supă de pui cu linte și roșii - Pas 6
Pas 7

Amestecați bine și lăsați să fiarbă la foc mic 20-30 de minute.

Supă de pui cu linte și roșii - Pas 7
Pas 8

În acest timp tăiați cubulețe mici 1 ceapă, o puneți la călit într-o tigaie cu puțin ulei.

Supă de pui cu linte și roșii - Pas 8
Pas 9

Când se rumenește ușor adăugați boia și opțional turmeric sau curry - supa va avea o aromă și culoare deosebite cu ele, dar puteți să nu puneți dacă nu aveți sau nu vă place.

Supă de pui cu linte și roșii - Pas 9
Pas 10

Amestecați bine și lăsați să se călească condimentele 10-20 de secunde, nu mai mult, să nu se ardă și să nu-și schimbe gustul.

Supă de pui cu linte și roșii - Pas 10
Pas 11

Acum adăugați cubulețe de roșii, de obicei când nu este sezon folosesc roșii cuburi din conservă și da, conserve CIRIO prefer să am în debara, le folosesc de ani de zile și sunt de o calitate deosebită.

Supă de pui cu linte și roșii - Pas 11
Pas 12

Amestecați bine și mai căliți totul încă 2-3 minute.

Supă de pui cu linte și roșii - Pas 12
Pas 13

Treceți acest amestec din tigaie în cratița cu supă și amestecați bine.

Supă de pui cu linte și roșii - Pas 13
Pas 14

Acum dacă au fiert cartofii și lintea, potriviți de sare, puneți pătrunjelul tocat și mai amestecați bine supa.

Supă de pui cu linte și roșii - Pas 14
Pas 15

Închideți focul, puneți capacul și lăsați să se mai pătrundă 20-30 de minute înainte de servire.

Puteți face supa și în varianta mai dietetică, fără să căliți legumele - va fi tot bună, poate nu chiar la fel de colorată. Pentru asta puneți la fiert, odată cu rădăcinoasele și carnea, roșiile cubulețe și uleiul. Vor fierbe toate împreună și gustul la fel va fi bun.

Poftă Bună!

Supă de pui cu linte și roșii - Pas 15

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 4 l (10-12 porții)
Timp de preparare: 90 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min
Data publicării:
Notă: 5 (2 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

laurash49
laurash49 10 May 2017, 00:51

Am facut astazi supa,este ceva nou pentru mine, deosebit de gustoasa. Datorita retetelor tale Lena,am inceput sa gatesc cu multa placere si entuziasm, mai ales pe cele de acasa, moldovenesti :) Multumesc.

Nota mea pentru rețetă:
anabalmus
anabalmus 10 Jul 2017, 17:18

Am făcut supa cu cartof dulce in loc de cartofi obișnuiți, a ieșit foarte gustoasa, foarte dulce perfecta cu niște pătrunjel proaspăt. Si este atât de consistenta încât data viitoare voi incerca și fără carne. A papat toată familia, de la bebe până la tătic.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
anabalmus
anabalmus 17 Jul 2017, 23:04

Și fără carne este foarte buna!

Poza mea pentru rețetă: