Această Salată Cobb cu pui și avocado este una din descoperirile mele recente în materie de salate cu pui, mai consistentă, dar în același timp colorată, sățioasă, frumoasă și interesantă. Mai jos în pași aveți rețeta de Salată Cobb clasică, combinația cea mai cunoscută și merită la o primă încercare așa s-o faceți. Eu voi da și alte variante de salată Cobb mai jos, perfecte pentru orice gust, inclusiv și cei vegetarieni.
Deci, în orice salată Cobb rămâne neschimbat stratul de verdeață, în rest sus puteți pune orice alte combinații vă plac: roșii, cașcaval de orice fel, morcov ras, bacon, șuncă/pastramă de pui, carne coaptă gen barbeque, ceapă roșie/verde, porumb, fasole roșie, năut, ardei, castraveți, ouă, etc.
Am observat și variante vegetariene de salată Cobb cu aceste ingrediente: tofu, năut, alune, migdale, caju, verdețurile de mai sus, căpșuni/mure/afine, felii de mandarine, ananas, caise uscate/merișoare, mere, etc.
Nu-i așa că e genială?! Pe lângă faptul că arată foarte frumos puteți să combinați orice vă place în funcție de gusturi, preferințe și meniu - varianta clasică, vegetariană, low-carb sau după gust și ce aveți în frigider.
În primul rând tăiați felii bacon-ul și îl căliți în tigaie fără ulei până se rumenește bine.
Apoi îl treceți pe o farfurie așternută cu șervețele să se absoarbă excesul de grăsime. Lăsați așa până pregătim restul ingredientelor.
Pregătiți frunzele și verdețurile care le aveți - spălați, uscați și rupeți bucățele medii într-un bol mai adânc.
Pregătiți și restul ingredientelor - aici am pus pastramă de casă, fac de obicei mai multă și congelez pentru salată.
Brânza cu mucegai o puteți înlocui fără grijă cu orice brânză vă place sau cu cașcaval.
Pentru culoare mai multă data viitoare voi adăuga neapărat și porumb.
Pregătim dressingul:
- într-un bol turnăm uleiul, oțet balsamic sau zeamă de lămâie și puțină sare.
- opțional puteți pune și puțin piper negru
- opțional puteți adăuga aici și 1 linguriță de muștar boabe, din acela franțuzesc
- amestecați bine să se emulsioneze compoziția, dar asta chiar înainte s-o turnați peste salată, că între timp se separă înapoi.
Turnați jumătate din acest dressing peste verdețurile din bol și amestecați bine cu niște furculițe.
Începem să montăm salata:
Mai întâi puneți pe un platou mare primul strat, cel de frunze cu dressing.
Ouăle fierte le tăiați sferturi sau cubulețe și puneți încă un rând pe platou.
Un rând de bacon rumenit și scurs de grăsime.
Acum puneți cubulețe de brânză și avocado, fiecare în rândul lui.
Peste toate aceste rânduri puneți restul de dressing.
Serviți salata imediat, o puneți pe masă așa rânduri și chiar când începeți să mâncați o amestecați atent în platou.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.