Probabil vă întrebați de ce pun eu rețeta de făină de migdale pe site, ei să știți că veți afla mai exact în câteva zile, când veți vedea ce macarons frumoase puteți face cu ea. Făina de migdale bună este ingredientul cheie în rețeta de macarons și înainte să vă apucați de ea recomand să faceți rost de făină de migdale bună, cumpărată sau făcută în casă.
Necesitatea de a face făină de migdale în casă a venit din mai multe cauze - cea din comerț este destul de scumpă și aveți mari șanse să nu fie de calitatea necesară. Posibil să fie râncezită sau măcinată mai gros, lucru indispensabil pentru a lucra mai ales cu macarons-urile.
De cele mai multe ori o fac așa cum vedeți în video, decojesc și usuc migdalele apoi le macin cu o râșniță de cafea simplă. Astfel din 500g de migdale crude nedecojite, obțin 475g de făină de migdale fină și perfectă. Mai nou, am găsit migdale deja decojite la un preț rezonabil, și sar peste pasul cu uscarea, decojirea, etc.
Dacă vă puneți serios pe macarons, recomand să investiți vreo 100 lei într-o râșniță de cafea mai bunicică și veți avea la îndemână oricând făină de migdale. Am făcut cu ea și făină din migdale nedecojite, ies și așa, doar că pentru macarons perfect albe vă trebuie migdalele sau fulgi de migdale fără coajă.
Da, de prețuri, cumpăr de obicei la 52 lei 1 kg de migdale crude cu coajă sau 57 lei fără coajă - și este un preț minunat pentru făină de migdale. Una bună pentru macarons nu va costa mai puțin de 80 lei și diferența se simte în timp.
Păstrată la frigider, ține multe zile, nu râncezește, pentru oricând aveți nevoie să lucrați cu ea.