Chipsuri de dovlecei Rețetă VIDEO
Aceste chipsuri simple din dovlecei le-am ales să vă arat azi, sunt rapide, simple și neașteptat de bune! M-am cam chinuit să fac chipsuri din dovlecei, așa simpli fără alte adaosuri - dar ele fiind apoase nu prea am avut succes. Și mi-a venit ideea să presar peste ei puțin parmezan ras, acesta se rumenește și se întărește după răcire și am obținut cele mai delicioase și sănătoase chipsuri ever :) Pentru o reușită sigură aveți grijă la cuptor, le țineți mai mult dar la o temeperatură medie până vă asigurați că dovleceii s-au uscat bine și cu mare grijă să nu-i ardeți! Chiar dacă cumva nu sunt chiar perfecți crocanți, vor dispărea într-un minut de pe farfurie fără să comenteze nimeni nimic.
Apropo, eu totuși le consider destul de dietetice, am folosit cam 1-2 linguri de parmezan ras în total și este o cantitate foarte modestă, la fel și uleiul. Deci să mâncăm sănătos, să fim frumoase și iubite!
Și așa cum vă spuneam la rețeta de chipsuri de cartofi, recomand o răzătoare tip mandolina pentru orice fel de chipsuri vreți să faceți. Iar dacă vă hotărâți să vă luați una, vă uitați și pe cea care o folosesc eu de la Tupperware, foarte bună, solidă și ascuțită... Este acum și la promoție, găsiți lista cu toți distribuitorii pe site-ul oficial Tupperware.
Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Dovlecei
1 buc
sau zuchini
●
Verdețuri/mirodenii
1 lingurita
orice preferați, eu am pus ierburi de Provence
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Spălați dovleceii - încercați să alegeți dovlecei mici și fragezi, nu trebuie să-i curățați de coajă.
Pas 3
Uitați ce felii frumoase am obținut, deci mandolina recomand :)
Pas 4
Treceți feliile pe niște șervețele de hârtie.
Pas 5
Acoperiți și deasupra cu șervețele și lăsați așa 10-15 minute, să absoarbă cât mai bine apa din dovlecei.
Pas 6
În acest timp așterneți o tavă de cuptor cu hârtie de copt și ungeți cu 1 linguriță de ulei.
Pas 7
Apoi treceți feliile de dovlecei în tavă.
Pas 8
Ungeți și deasupra cu foarte puțin ulei - doar cât să adere un pic mai bine mirodeniile și parmezanul pe felii.
Pas 9
Presărați cu orice mirodenii vă place - ierburi de Provence, usturoi, piper, boia, etc.
Pas 10
Și neapărat cu puțin parmezan care va face feliile de chips-uri mai crocante.
Pas 11
Puneți tava la cuptor preîncălzit la 160 de grade și lăsați 20-30 de minute, în funcție de cuptor.
Aveți grijă să se coacă mai bine mai încet, să se usuce dar să nu se ardă.
Pas 12
Lăsați dovleceii să se răcească complet în tavă - veți observa că nu sunt prea crocanți cât sunt fierbinți, dar
pe parcurs se răcesc și se întăresc.
Poftă Bună!
Cantitate:
200 g
(2-3 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
20 min
Data publicării:
Colecții:
Mâncăruri cu LEGUME,
Mâncăruri dietetice,
Mâncăruri vegetariene,
Rețete Tupperware,
Mâncăruri diverse VIDEO,
Rețete pentru copii,
Rețete ușoare,
Grisine, crackers, vafe,
Mâncăruri low-carb cu legume