Ingrediente
●
Rădăcină de țelină
2 buc
dacă luați din piață țelină mai mică luați 3 bucăți
●
Ulei de floarea-soarelui
100 ml
●
Vin roșu demisec
100 ml
●
Ierburi uscate(busuioc, pătrunjel,etc)
1 lingurita
●
Piper negru
0.25 lingurite
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Pregătiți carnea de vită, dacă nu ați luat-o tocată, o dați prin mașina de tocat.
Pas 2
Ceapa o curățați, spălați și tăiați cubulețe mici. Într-o tigaie puneți un pic de ulei, adăugați ceapa și lăsați să se călească ușor.
Pas 3
Apoi adăugați carnea tocată și amestecați continuu, să nu se facă carnea ca o chiftea mare.
Pas 4
Cam așa ar trebui să fie friptă carnea. Adăugați vinul și mai lăsați 10 min să se evapore alcoolul. În final adăugați sarea, piperul și mirodeniile. Opriți focul și lăsați carnea să se răcorească. În acest timp vom pregăti țelina.
Pas 5
Țelina se curăță, se spală și se taie felii cam de 5 mm grosime.
Pas 6
Într-o tigaie de teflon puneți un pic de ulei și prăjiți bucățile de țelină pe ambele părți.
Pas 7
Într-o tavă dreptunghiulară de cuptor, mai adâncă, începeți să montați mâncarea de musaca. Primul strat va fi cel de țelină.
Pas 8
Amestecați carnea cu 2 ouă.
Pas 9
Peste țelină puneți jumătate din compoziția de carne. Apoi iarăși puneți un strat de țelină și cealaltă cantitate de carne.
Pas 10
Ultimul strat va fi încă unul de țelină. Deci vor fi 3 straturi de țelină și 2 de carne.
Pas 11
Dați puțin cașcaval prin răzătoare, ca să se facă o crustă aurie deasupra la musaca. Sau o altă variantă ar fi să bateți 2 ouă și să ungeți cu ele stratul de țelină.
Pas 12
Lăsați musacaua la cuptor aproximativ o oră la temperatură medie. Când este gata, o lăsați să se răcorească puțin - este foarte bună când este caldă, cu o salată de legume proaspete.
Poftă Bună!
Cantitate:
2 kg
(8 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)