Sper că v-au impresionat și pe voi așa cum m-au impresionat pe mine din prima aceste plăcinte "Margarete". Sunt de fapt niște plăcinte cu brânză telemea, dar forma rupe ochii și vă spun din propria experiență că sunt și extraordinar de bune. A da, și simplu de executat! Când m-am apucat să le fac, ziceam că ce bine, ies 12 bucăți, ajunge la toată lumea mai și rămâne... ei nu, la câți doritori au fost la ele, cam s-au topit imediat :)
Mai jos aveți rețeta originală cu telemea, mie așa mi s-au părut cele mai bune și mai simple. Dar se poate improviza cum vreți cu umplutura, singura condiție să nu fie din aceea curgătoare.
Variante de umpluturi sărate: cartofi piure, varză călită tocată mărunt, carne tocată călită, etc.
Variante de umpluturi dulci: brânză de vaci bine scursă amestecată cu gălbenuș de ou și puțin zahăr/vanilie, gem gros amestecat cu nuci, nuci cu puțin zahăr și cacao sau scorțișoară, mere călite, dovleac călit, etc.