Vafe (Gofre) rapide, la cuptor Rețetă VIDEO
Cred că ați avut cu toții un fel de "dragoste la prima vedere" cu anumite ustensile în bucătărie, așa și eu, cu această formă pentru vafe belgiene :) Presupuneam eu că nu e rea deloc, dar după prima încercare m-am îndrăgostit pe mult timp, și nu numai eu - le-au savurat și copiii cu mult entuziasm. La fel și cu această primă rețetă de vafe, am ales una cea mai banală și simplă, se amestecă toate în 5 minute, se pot regla cu ușurință după gust aromele și compoziția (de ex. mai puteți adăuga fulgi de ovăz, cacao, etc). Sunt moderat de dulci, moi și fragede, topping-ul îl faceți la alegere - noi am pus cu iaurt/smântână și gem de căpșuni, sau cu ciocolată topită. Am făcut-o de 3 ori în ultima săptămână și ne ajung exact 4 vafe dintr-o formă la un desert fără excese.
V-am arătat în video că se pot pune 2 forme de vafe într-o tavă clasică de cuptor, deci faceți 8 bucăți dintr-o lovitură și scăpați să tot vă balabaniti cu aparatul de vafe clasic. Dacă vreți detalii despre forma aceasta de vafe din silicon, este de la Tupperware, costă 125 lei și găsiți aici lista cu toți reprezentanții din orașele României.
Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Zahăr
1 lingura
puteți să mai puneți 1-2 linguri de zahăr dacă le vreți mai dulci
●
Ulei
1 lingura
sau unt topit
●
Lapte bătut/iaurt/chefir
170 ml
●
Praf de copt
1 lingurita
●
Esență de vanilie
1 lingurita
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-un bol bateți ouăle, adăugați zahărul, uleiul și sarea, amestecați bine cu un tel sau lingură - nu e nevoie de mixer la această rețetă.
Pas 2
Turnați laptele bătut sau iaurtul/kefirul, iar amestecați.
Pas 3
Puneți făina, praful de copt și esența de vanilie.
Pas 4
Se amestecă bine toate ingredientele, așa ca să nu fie cocoloașe la final.
Pas 6
Dacă aveți o familie mai mare și mai pofticioasă puteți face 8 vafe o dată, puneți 2 forme în tava mare de aragaz și le dați la cuptor.
Pas 7
Turnați cu o lingură mare aluatul în formă, puteți să le faceți mai subțiri și puneți nu mult aluat.
Pas 8
Sau le umpleți bine ca la mine aici, și ies vafele ceva mai dolofane :)
Puneți tava la cuptor preîncălzit la 200 de grade pentru 15-20 de minute.
Pas 9
Cam așa arată când sunt gata.
Pas 10
Vă ajutați cu un prosop sau mănuși de bucătărie și răsturnați atent vafele din formă pe tava de cuptor, cât sunt fierbinți.
Pas 11
Se recomandă să le mai puneți încă pe 5 minute la cuptor, așa, fără forma de silicon.
Ele de copt sunt coapte, dar cred că se fac un pic mai crocante după aceste 5 minute, deci vedeți cum le vreți.
Pas 12
Și gata, cât sunt calde le aranjați repede pe farfurii, puneți ce topping doriți și le savurați cu mare plăcere :)
La noi a fost iaurt și gem de căpșuni...pe urmă și niște ciocolată topită, apoi gem fără iaurt...
Poftă Bună!
Cantitate:
400 g
(4-6 vafe)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
10 min
Data publicării:
Notă:
5 (2 voturi)