Pate de ciuperci

Pate de ciuperci

O rețetă foarte bună pentru micul dejun nu numai în post dar și pentru cei care țin la un regim sănătos și vegetarian. Pate-ul este foarte gustos, unul dintre cele mai bune din cele pe care le fac, ingredientele sunt simple, puține și se prepară destul de repede.

Ingrediente

Ciuperci albe proaspete
500 g
   
Ceapă albă
1 buc
   
Franzelă simplă
2 buc
2 felii medii
Ulei de măsline
5 linguri
   
Pătrunjel verde
3 linguri
   
Sare
0.5 lingurite
   

Pași de urmat

Pas 1

Curațați puțin ciupercile, apoi le puneți la fiert aproximativ 20 de minute.

Pate de ciuperci - Pas 1
Pas 2

Le puneți într-o sită să se scurgă bine de apă.

Pate de ciuperci - Pas 2
Pas 3

Curațați și spălați ceapa, o tăiați bucățele medii. Apoi într-o tigaie puneți 2 linguri de ulei, ceapa și ciupercile, le căliți până se rumenesc. Le lăsați să se răcorească.

Pate de ciuperci - Pas 3
Pas 4

Înmuiați feliile de pâine în apă.

Pate de ciuperci - Pas 4
Pas 5

Pasați bine cu blenderul amestecul de ciuperci, ceapă, și franzelă scursă bine de apă.

Pate de ciuperci - Pas 5
Pas 6

Amestecați pasta de ciuperci cu 3 linguri de ulei, verdeață și sare.

Pate de ciuperci - Pas 6
Pas 7

Aranjați frumos pate-ul într-o farfurie și lăsați puțin la frigider.

Poftă Bună!

Pate de ciuperci - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (10 porții)
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 40 min
Data publicării:
Notă: 5 (6 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 14

Claclaudia
Claclaudia 21 Nov 2014, 17:15

Multumesc pentru reteta.Am facut pateul ,am gustat si sunt multumita pentru ca nu mai trebuie sa cumpar din comert pate vegetal .

Poza mea pentru rețetă:
tiki
tiki 10 Jun 2014, 20:57

Buna. Am facut acuma 1/2 de portie dupa reteta aceasta ca maine sa o fac pe cea cu sos de soia. Mi-a placut mult pe paine prajita, dar am pus  cam multa frunza de patrunjel -buna si ea- ,si nu am mai simtit asa bine gustul de ciuperci. Mie mi-a iesit mai inchisa la culoare, desi ciuperciile erau f.albe, dar nu-i bai. Pupici.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
iulia tara
iulia tara 07 Mar 2014, 19:59

Cu pleurotus e si mai gustos!

Poza mea pentru rețetă:
geani
geani 01 Nov 2013, 13:17

Am incercat azi reteta. Delicios pentru un produs de post, fara E-uri si conservanti precum pateurile vegetale din comert.

Poza mea pentru rețetă:
carmen47
carmen47 29 Jun 2012, 12:02

Am facut peste file si hrisca. Sunt absolut minunate.Multumesc Lena si pofta buna tuturor la toate bucatele gatite dupa reteta Lenei. Pupici Lena !!!Nota 10 plus !!!

Nota mea pentru rețetă:
crismi
crismi 25 Apr 2012, 22:28

Tot timpul il fac in post,foarte bun.

Poza mea pentru rețetă:
disturbed
disturbed 02 Sep 2010, 08:41

Arata fantastic, si sunt si o mare fana a ciupercilor! O incerc si eu!

Nota mea pentru rețetă:
vero79
veronica (vero79) 19 Nov 2009, 08:25

maine o voi face si eu ca mai am cateva ciuperci in frigider si tot suntem in post merge de minune.

multumesc Lena

Nota mea pentru rețetă:
nina
nina 19 Nov 2009, 07:54

arata bine,in curand am sa o fac si eu!!!!!multumiri!!!!!!!!!!!

Nota mea pentru rețetă:
liviu.petrovan
liviu.petrovan 19 Nov 2009, 07:50

arata minunat, am sa o incerc si eu curand . Iti multumesc Lena.

Nota mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile