Pui la cuptor în stil turcesc Rețetă VIDEO

Pui la cuptor în stil turcesc

O mare delectare pentru mine această rețetă cu pui! Dacă nu mai aveți idei, v-ați plictisit de toate mâncărurile și vreți senzații noi, încercați rețeta de pui la cuptor în stil turcesc. Puteți folosi oricare părți vă plac din pui, cu os sau fără, eu de obicei gătesc așa pulpele fără os și piele și pieptul de pui. Este extraordinar de bun și l-am gătit deja de peste 10 ori în ultimele luni, dar tot salivez la gândul să-l mai fac o dată :)) Și este o rețetă cu pui destul de light, am folosit carne fără piele, și doar 1 lingură de ulei la 1-2 kg de carne!

Mulțumesc mult pentru idee și rețetă prietenilor noștri Felah și Geea, mă inspiră periodic și tentează cu multe mâncăruri arăbești!

Deși în original carnea era la grătar, eu am adaptat-o pentru cuptor, mai greu cu grătarul la bloc... Dar să aveți rețeta în vedere când vreți pui la grătar.

Pentru mulți nu vor fi o noutate multe ingrediente de aici, dar marea mea descoperire a fost scorțișoara folosită pentru a da o aromă deosebit de bună puiului. Să nu ezitați, chiar este obligatoriu s-o folosiți!

Ingrediente

Carne de pui
1 kg
chiar și un pic mai multă carne, marinada va ajunge
Scorțișoară
0.5 lingurite
   
Piper negru măcinat
0.5 lingurite
mai bine piper alb măcinat, dar e bun și negru
Sare
1 lingura
   
Zeamă de lămâie
2 linguri
   
Usturoi (cățeii)
3 buc
să fie cam 1 linguriță de usturoi pisat
Ghimbir
1 lingurita
proaspăt ras sau uscat pudră
Ulei de măsline
1 lingura
   
Iaurt
200 ml
   

Pași de urmat

Pas 1

Pregătiți carnea de pui, eu de obicei pulpele le las așa simple (dezossate și fără piele) dar pieptul de pui îl tai felii mai subțiri, să se pătrundă mai bine.

Pui la cuptor în stil turcesc - Pas 1
Pas 2

Adăugați peste carne scorțișoara, piperul alb/negru măcinat și sarea.

Pui la cuptor în stil turcesc - Pas 2
Pas 3

Amestecați bine, mai bine cu mâinile ca să acoperiți cât mai bine toate bucățile de pui.

Pui la cuptor în stil turcesc - Pas 3
Pas 4

Într-un bol mic puneți zeama de lămâie, usturoiul pisat, ghimbirul ras sau pudră și uleiul de măsline.

Amestecați bine cu o linguriță.

Pui la cuptor în stil turcesc - Pas 4
Pas 5

Turnați această compoziție peste carne.

Pui la cuptor în stil turcesc - Pas 5
Pas 6

Adăugați și iaurtul.

Pui la cuptor în stil turcesc - Pas 6
Pas 7

Amestecați bine.

Pui la cuptor în stil turcesc - Pas 7
Pas 8

Acoperiți bolul cu capac și lăsați carnea să se pătrundă și să macereze bine, 2-8 ore.

Recunosc că am avut 1-2 cazuri când l-am pus imediat la cuptor, dar e mai bine să-l marinați din timp, chiar lăsat peste noapte.

Pui la cuptor în stil turcesc - Pas 8
Pas 9

După acest timp aranjați carnea într-o tavă mare și o puneți la cuptor preîncălzit la 200 de grade pentru 45 de minute.

Pui la cuptor în stil turcesc - Pas 9
Pas 10

Când e rumenă și frumoasă, se scoate din cuptor.

Pui la cuptor în stil turcesc - Pas 10
Pas 11

O serviți cu garnitura preferată, dar e perfectă cu o salată și orez basmati sau gătit mai interesant cu lămâie și scorțișoară.

Poftă Bună!

Pui la cuptor în stil turcesc - Pas 11

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (5-6 porții)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 120 min
Data publicării:
Notă: 5 (2 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

fritsch renate
fritsch renate 09 Sep 2016, 09:45

Toate ingredientele imi plac, marinarea carnii o fac de mult timp, reteta este usoara, asa ca o voi prepara cat de curand. O sa comentez. Multumesc pentru idei!

fritsch renate
fritsch renate 11 Sep 2016, 19:52

Gata, azi am preparat intocmai puiul turcesc. Scortisoara a mirosit frumos in bucatarie, dar nu a dat gust de placinta cu mere puiului, ci o savoare noua. Mi-a placut, multumesc de reteta! Data viitoare nu voi pune zeama de lamaie, ca iaurtul este destul de acrisor.

Nota mea pentru rețetă:
Steli
Steli 12 Sep 2016, 22:00

Buna Lena,

Spune-mi, te rog, tava se unge si apoi pui carnea?

Se pune in tava toata solutia in care s-a marinat puiul sau numai bucatile asa cum se scot din solutia in care au fost tinute?

Multumesc.

ButucElena922
Butuc Elena (ButucElena922) Steli 12 Sep 2016, 22:14

Tava nu se unge si am pus totul in tava, oricum nu e mult.

Dianna
Diana Pascal (Dianna) 18 Sep 2016, 14:28

Foarte aromat si gustos!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă: