O mare delectare pentru mine această rețetă cu pui! Dacă nu mai aveți idei, v-ați plictisit de toate mâncărurile și vreți senzații noi, încercați rețeta de pui la cuptor în stil turcesc. Puteți folosi oricare părți vă plac din pui, cu os sau fără, eu de obicei gătesc așa pulpele fără os și piele și pieptul de pui. Este extraordinar de bun și l-am gătit deja de peste 10 ori în ultimele luni, dar tot salivez la gândul să-l mai fac o dată :)) Și este o rețetă cu pui destul de light, am folosit carne fără piele, și doar 1 lingură de ulei la 1-2 kg de carne!
Mulțumesc mult pentru idee și rețetă prietenilor noștri Felah și Geea, mă inspiră periodic și tentează cu multe mâncăruri arăbești!
Deși în original carnea era la grătar, eu am adaptat-o pentru cuptor, mai greu cu grătarul la bloc... Dar să aveți rețeta în vedere când vreți pui la grătar.
Pentru mulți nu vor fi o noutate multe ingrediente de aici, dar marea mea descoperire a fost scorțișoara folosită pentru a da o aromă deosebit de bună puiului. Să nu ezitați, chiar este obligatoriu s-o folosiți!