Tartă cu dovlecei și brânză Rețetă VIDEO

Tartă cu dovlecei și brânză

Am eu ceva cu rețetele rapide și comode, această rețetă de tartă cu dovlecei nu este o excepție. Cred că asta se întâmplă și din cauza faptului că sunt o mamă obișnuită - cu 2 copii, soț, pisoi, casă... și toate activitățile aferente. În plus să mai prind și ceva timp pentru site, rețete și comunicarea cu fetele care gătesc și mă urmăresc.

Această tartă cu dovlecei mi-a plăcut mult, în primul rând pentru că are în compoziție brânza telemea, pe care o mâncăm în cantități industriale în orice sezon. Aluatul de foietaj nu pot să spun că-l folosesc în fiecare zi, dar țin un pachet întotdeauna în congelator pentru situații diverse și pofte. La această tartă este perfect, îl puneți repede în tavă, adăugați brânza, dovleceii cruzi, puțin ou și smântână deasupra - gata! Repede cu ea la cuptor și vă puteți face treburile prin casă.

Este interesantă, dovleceii se "pupă" perfect cu brânza telemea și aluatul de foietaj, merită încercată neapărat și salvată în caietul cu rețete.

Ingrediente

Aluat foietaj
400 g
decongelat din timp
Dovlecei
2 buc
ai mei au fost mai mici
Brânză telemea
150 g
folosiți brânza care vă place la gust
Ouă
1 buc
   
Smântână
100 g
   
Sare, piper
0.5 lingurite
   

Pași de urmat

Pas 1

Pregătiți toate ingredientele, nu uitați să decongelați aluatul de foietaj din timp.

Tartă cu dovlecei și brânză - Pas 1
Pas 2

Dovleceii se taie felii subțiri.

Tartă cu dovlecei și brânză - Pas 2
Pas 3

Aluatul de foietaj se aranjează în tava de tartă, sau puteți folosi tava pentru tort cu borduri detașabile.

Tava mea de tartă este de sticlă termorezistentă și are diametru de 28cm, nu am uns-o cu nimic înainte să pun aluatul.

Tartă cu dovlecei și brânză - Pas 3
Pas 4

Aluatul care depășește marginile tăvii se taie cu un cuțit.

Tartă cu dovlecei și brânză - Pas 4
Pas 5

Brânza se sfărâmă cu degetele și se presară peste aluat.

Tartă cu dovlecei și brânză - Pas 5
Pas 6

Peste brânză puneți frumos feliile de dovlecei.

Tartă cu dovlecei și brânză - Pas 6
Pas 7

Peste dovlecei presărați puțină sare și piper negru măcinat.

Tartă cu dovlecei și brânză - Pas 7
Pas 8

Oul se amestecă bine cu smântâna.

Tartă cu dovlecei și brânză - Pas 8
Pas 9

Turnați acest amestec peste dovlecei.

Tartă cu dovlecei și brânză - Pas 9
Pas 10

Cu o pensulă se distribuie uniform pe toată suprafața dovleceilor.

Tartă cu dovlecei și brânză - Pas 10
Pas 11

Tarta se coace timp de 40-45 de minute la cuptor preîncălzit la 200 de grade.

Dacă cumva se umflă puțin tarta pe mijloc puteți în timpul coacerii, sau după, s-o înțepați în 1-2 locuri cu cuțitul.

Tartă cu dovlecei și brânză - Pas 11
Pas 12

Lăsați să se răcească complet înainte de servire.

Apoi portionați și savurați.

Poftă Bună!

Tartă cu dovlecei și brânză - Pas 12

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (1 tartă de 28cm)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:
Notă: 5 (2 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

GabriellaCaesarsenStoica839
Gabriella Caesarsen Stoica (GabriellaCaesarsenStoica839) 12 Jul 2016, 17:34

Foarte buna idee pt cina

Ce smantana folositi? Acra sau dulce? Din experienta stiu ca cea acra se"taie" cand este supusa la temperatura mare.

timotei
timotei Gabriella Caesarsen Stoica (GabriellaCaesarsenStoica839) 12 Jul 2016, 22:14

Aici in poza  este smintina acra, Lena scrie cind trebuie smintina dulce. 

lena
Elena (lena) timotei 12 Jul 2016, 23:33

Dap, asa-i, de obicei scriu daca e dulce :)

GabriellaCaesarsenStoica839
Gabriella Caesarsen Stoica (GabriellaCaesarsenStoica839) 14 Jul 2016, 13:15

Ok, merci pt raspuns. Sunt noua aici, nu sunt familiarizata cu rutinele. Acum stiu :)

Aici unde locuiesc eu, in Danemarca, se specifica intotdeauna in retete ce fel de smantana este. Poate ca smantana acra daneza este deosebita de cea romaneasca, trebuie amestecata cu putina faina pt a evita "taierea" la fierbere / coacere. Asa ca o sa amestec putina faina pt mai multa siguranta.

Toate cele bune de aici din Danemarca!

lena
Elena (lena) Gabriella Caesarsen Stoica (GabriellaCaesarsenStoica839) 14 Jul 2016, 14:18

Si aici smantana se taie putin la fierbere. Anume in aceasta reteta este doar pt a unge dovleceii, nu pt sos.

Cele bune din Romania, DAP!

MariaJ
MariaJ 15 Jul 2016, 00:29

Spuneti-mi va rog, aluatul de foietaj il mai intindeti sau il puneti in forma de copt asa cum este. Va multumesc.

lena
Elena (lena) MariaJ 15 Jul 2016, 07:05

Eu l-am pus asa, dar se poate intinde putin.

AndreeaClinciu737
Andreea Clinciu (AndreeaClinciu737) 24 Jul 2016, 18:18

Multumim pentru delicioasele retete :-) perfecte si pentru incepatoare

Mult succes in continuare

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
AnaNuca588
Ana Nuca (AnaNuca588) 17 Aug 2016, 16:30

Dovleceii nu lasa zeama?

lena
Elena (lena) Ana Nuca (AnaNuca588) 17 Aug 2016, 16:41

Nu au lasat la mine.

MarianaEne334
Mariana Ene (MarianaEne334) 26 May 2017, 00:22

Intrebare de incepatoare: daca iau in pachet de foietaj, decongelez si folosesc doar o foaie, pot recongela restul? Apoi: foile astea de foietaj gata facute sunt parca prea subtiri. Folosesti doar una, sau mai multe suprapuse?

Si in final: poti sa-mi recomanzi niste foi bune...? (Nu as risca incepand sa le fac chiar eu...nu inca...)

lena
Elena (lena) Mariana Ene (MarianaEne334) 26 May 2017, 08:41

Dap, in reteta e vorba de aluat foietaj, nu foi de placinte. Foietajul e mai gros si se poate recongela ce ramane, sigur :)

Eu ma inteleg bine cu foietajul Linco, la fel si cu foile lor de placinte dar la alte retete.

Charlie
Charlie 17 Feb 2019, 09:22

Dragă Lena, respect exact rețeta, atuncea cănd o prepar, dar, în cazul acesta, mi se pare foarte puțină branză. Oare? Este în cuptor, acum, și sunt tare curioasă

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Charlie 17 Feb 2019, 10:31

Merge si mai multa, sigur nu incurca :)

Charlie
Charlie Elena (lena) 18 Feb 2019, 11:03

Pe cât de aspectuoasă, pe atât de gustoasă, a ieșit. Recunosc/ 300 gr brânză, două ouă, 200 gr smântână. Vezi ce fotogenică este, așa-i? Am împărțit-o copiilor de la bloc . Îți mulțumesc mult, Lena!

Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 11 Aug 2023, 21:03

Foarte buna tarta asta...

O mai repet cat mai degraba cat e sezonul dovleceilor 😊

Multumesc Lena pentru idei 😉😘

Poza mea pentru rețetă: