Ingrediente
●
Drojdie uscată
10 g
sau 25g drojdie proaspătă
●
Ulei de măsline
5 linguri
●
Ierburi de provence uscate
2 lingurite
sau amestec italian de mirodenii
●
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-un bol amestecați apa caldă cu drojdia și zahărul, lăsați 15 minute până face puțină spumă.
Pas 2
Într-un alt bol mai mare puneți făina, adăugați 2 linguri de ulei, sarea și compoziția de drojdie.
Pas 3
Amestecați aluatul pentru început cu o lingură.
Pas 4
Apoi cu mâinile, frământați până aveți un aluat moale, ușor lipicios și uniform.
Încercați să nu adăugați prea multă făină la frământat, chiar dacă e mai lipicios.
Lăsați să crească 1 oră la loc cald și acoperit cu prosop.
Pas 5
În acest timp ceapa se taie fideluță și se călește în ulei de floarea-soarelui, până e ușor rumenă.
Pas 6
Brânza telemea se taie cubulețe.
Pas 7
După ce a crescut aluatul, turnați 2-3 linguri de ulei de măsline peste el.
Pas 8
Îl luați atent cu mâinile și treceți pe o bucată de hârtie pentru cuptor, cam de dimensiunea tăvii de cuptor, cea simplă de aragaz.
Întindeți cu mâinile într-un dreptunghi mare și cu degetele faceți găurici în el.
Pas 9
Presărați verdețurile uscate pe toată suprafața.
Pas 10
Apoi distribuiți uniform cubulețele de brânză telemea.
Pas 11
Și deasupra puneți ceapa călită.
Lăsați focaccia în tava să mai crească puțin 20 de minute la temperatura camerei.
Pas 12
Se coace la cuptor preîncălzit la 200 de grade timp de 20-25 minute, până se rumenește frumos.
Pas 13
Lăsați un sfert de oră să se răcorească apoi o serviți cu mare plăcere.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
45 min
Data publicării: