Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Ciocolată neagră/amăruie
350 g
de 60-80%
●
Smântână
300 g
smântână simplă, fermentată
●
Smântână dulce pentru gătit -25-32%
50 ml
puteți înlocui cu lapte
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Pe baie de aburi topiți 200g de ciocolată și 250g de unt.
Amestecați bine până devine o compoziție omogenă.
Pas 2
Într-un bol se amestecă făina cu zahărul, cacao și praful de copt.
Pas 3
Turnați amestecul de ciocolată topită și unt peste ingredientele uscate din bol.
Pas 4
Treptat, în 2-3 reprize adăugați ouăle, amestecați.
Pas 5
Apoi adăugați smântâna fermentată și iarăși amestecați bine cu un tel.
Pas 6
Trebuie să vă iasă un aluat frumos, puțin dens.
Pas 7
Turnați-l într-o tavă de cuptor(25x35cm) așternută cu hârtie de copt și nivelați bine.
Pas 8
Puneți la cuptor preîncălzit la 180 de grade pentru 30 de minute. Verificați cu o scobitoare dacă este gata în acest timp.
Lăsați prăjitura în tavă să se răcească complet.
Pas 9
Când este gata răcită prăjitura începem să pregătim glazura:
- Într-un bol puneți 150g ciocolată, 20g de unt și 50ml smântână dulce. Se topește la microunde sau pe baie de aburi amestecând periodic.
Pas 10
Turnați glazura peste prăjitură.
Pas 11
Mai puneți 1-2 ore la frigider până se întărește glazura.
Pas 12
O porționați atent, pentru secțiune curată, de fiecare dată spălați cuțitul când tăiați o felie.
Pas 13
Și o secțiune delicioasă - perfect de umedă, pufoasă și ciocolatoasă.
Poftă Bună!
Cantitate:
1500 g
(o tavă mare)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (10 voturi)