Anul trecut am făcut o primă tură de sirop de soc de probă și a fost minunată, singura problemă cu rețeta de sirop de soc de atunci a fost că a fermentat. Deci nu luați în calcul rețetele de sirop în care vă spune să-l țineți fără grijă în cămară (sau beci) nefiert - sau se fierbe, sau se adaugă sare de lămâie multă în acest caz. Rețeta de sirop de soc de acum o voi păstra la frigider, dacă nu aveți loc de ea în frigider o fierbeți 5 minute și puneți în sticle sterilizate și capsate ermetic.
Siropul este minunat și îmi pare rău că nu l-am făcut până acum, scăpați de grija sucurilor (chiar și naturale) din comerț, sănătos, aromat, gustos - perfect! Puteți să-l dizolvați în orice proporție preferați, cu apă plată sau minerală, și puțină lămâie bineînțeles, pentru o Limonadă Socată.
Fiindcă sezonul de Socată este scurt, acest sirop va fi o alinare bună de pofte pentru tot anul :)
Florile de soc se spală atent sub jet de apă - aveți grijă să nu scuturați florile de pe crenguțe.
Lăsați să se scurgă de apă într-o sită.
Se rade coaja de la cele 4 lămâi - aceasta va da o culoare frumoasă galbenă siropului și bineînțeles aromă. Aveți grijă să spălați bine lămâile înainte, chiar le opăriți puțin cu apă fierbinte.
Apoi le tăiați jumătăți și stoarceți zeama din ele.
Puneți apa pe foc și o încălziți bine, să fie fierbinte dar să nu fiarbă.
Adăugați zahărul și amestecați până se dizolvă complet.
Adăugați coaja și sucul de lămâie.
Amestecați bine și lăsați acest sirop să se răcească complet.
Dacă veți pune florile în siropul fierbinte se vor înnegri și lăsa puțină amăreală.
Deci adăugați florile scurse bine în siropul rece.
Acoperiți oala cu capac și o puneți la rece pentru 1 zi.
Peste 1 zi amestecați bine în el.
Acoperiți iarăși cu capac și mai lăsați 2-3 zile în frigider să-și lase bine aroma.
După acest timp se strecoară prin sită.
Acum îl puteți fierbe 5 minute și turnați în sticle sterilizate și uscate (eu le țin 30 min la cuptor la 100 grade).
Așa se va păstra în beci sau cămară fără grijă.
Eu îl torn în borcane sterilizate și păstrez la frigider, fără fierbere, asta în caz că aveți loc.
Se dizolvă în orice proporție preferați cu apă plată sau minerală și eventual puțină lămâie.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.