Sirop de Soc

Anul trecut am făcut o primă tură de sirop de soc de probă și a fost minunată, singura problemă cu rețeta de sirop de soc de atunci a fost că a fermentat. Deci nu luați în calcul rețetele de sirop în care vă spune să-l țineți fără grijă în cămară (sau beci) nefiert - sau se fierbe, sau se adaugă sare de lămâie multă în acest caz. Rețeta de sirop de soc de acum o voi păstra la frigider, dacă nu aveți loc de ea în frigider o fierbeți 5 minute și puneți în sticle sterilizate și capsate ermetic.

Siropul este minunat și îmi pare rău că nu l-am făcut până acum, scăpați de grija sucurilor (chiar și naturale) din comerț, sănătos, aromat, gustos - perfect! Puteți să-l dizolvați în orice proporție preferați, cu apă plată sau minerală, și puțină lămâie bineînțeles, pentru o Limonadă Socată.

Fiindcă sezonul de Socată este scurt, acest sirop va fi o alinare bună de pofte pentru tot anul :)

Ingrediente
Zahăr
1 kg
   
Apă
1 l
   
Flori de soc
20 buc
   
Lămâie
4 buc
   
Pași de urmat
Pas 1

Florile de soc se spală atent sub jet de apă - aveți grijă să nu scuturați florile de pe crenguțe.

Lăsați să se scurgă de apă într-o sită.

Sirop de Soc - Pas 1
Pas 2

Se rade coaja de la cele 4 lămâi - aceasta va da o culoare frumoasă galbenă siropului și bineînțeles aromă. Aveți grijă să spălați bine lămâile înainte, chiar le opăriți puțin cu apă fierbinte.

Apoi le tăiați jumătăți și stoarceți zeama din ele.

Sirop de Soc - Pas 2
Pas 3

Puneți apa pe foc și o încălziți bine, să fie fierbinte dar să nu fiarbă.

Adăugați zahărul și amestecați până se dizolvă complet.

Sirop de Soc - Pas 3
Pas 4

Adăugați coaja și sucul de lămâie.

Sirop de Soc - Pas 4
Pas 5

Amestecați bine și lăsați acest sirop să se răcească complet.

Sirop de Soc - Pas 5
Pas 6

Dacă veți pune florile în siropul fierbinte se vor înnegri și lăsa puțină amăreală.

Deci adăugați florile scurse bine în siropul rece.

Sirop de Soc - Pas 6
Pas 7

Acoperiți oala cu capac și o puneți la rece pentru 1 zi.

Sirop de Soc - Pas 7
Pas 8

Peste 1 zi amestecați bine în el.

Sirop de Soc - Pas 8
Pas 9

Acoperiți iarăși cu capac și mai lăsați 2-3 zile în frigider să-și lase bine aroma.

Sirop de Soc - Pas 9
Pas 10

După acest timp se strecoară prin sită.

Sirop de Soc - Pas 10
Pas 11

Acum îl puteți fierbe 5 minute și turnați în sticle sterilizate și uscate (eu le țin 30 min la cuptor la 100 grade).

Așa se va păstra în beci sau cămară fără grijă.

Sirop de Soc - Pas 11
Pas 12

Eu îl torn în borcane sterilizate și păstrez la frigider, fără fierbere, asta în caz că aveți loc.

Sirop de Soc - Pas 12
Pas 13

Se dizolvă în orice proporție preferați cu apă plată sau minerală și eventual puțină lămâie.

Poftă Bună!

Sirop de Soc - Pas 13

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1500 ml ()
Timp de preparare:
360 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 120 min