Sirop de Soc Rețetă VIDEO
Anul trecut am făcut o primă tură de sirop de soc de probă și a fost minunată, singura problemă cu rețeta de sirop de soc de atunci a fost că a fermentat. Deci nu luați în calcul rețetele de sirop în care vă spune să-l țineți fără grijă în cămară (sau beci) nefiert - sau se fierbe, sau se adaugă sare de lămâie multă în acest caz. Rețeta de sirop de soc de acum o voi păstra la frigider, dacă nu aveți loc de ea în frigider o fierbeți 5 minute și puneți în sticle sterilizate și capsate ermetic.
Siropul este minunat și îmi pare rău că nu l-am făcut până acum, scăpați de grija sucurilor (chiar și naturale) din comerț, sănătos, aromat, gustos - perfect! Puteți să-l dizolvați în orice proporție preferați, cu apă plată sau minerală, și puțină lămâie bineînțeles, pentru o Limonadă Socată.
Fiindcă sezonul de Socată este scurt, acest sirop va fi o alinare bună de pofte pentru tot anul :)
Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Florile de soc se spală atent sub jet de apă - aveți grijă să nu scuturați florile de pe crenguțe.
Lăsați să se scurgă de apă într-o sită.
Pas 2
Se rade coaja de la cele 4 lămâi - aceasta va da o culoare frumoasă galbenă siropului și bineînțeles aromă. Aveți grijă să spălați bine lămâile înainte, chiar le opăriți puțin cu apă fierbinte.
Apoi le tăiați jumătăți și stoarceți zeama din ele.
Pas 3
Puneți apa pe foc și o încălziți bine, să fie fierbinte dar să nu fiarbă.
Adăugați zahărul și amestecați până se dizolvă complet.
Pas 4
Adăugați coaja și sucul de lămâie.
Pas 5
Amestecați bine și lăsați acest sirop să se răcească complet.
Pas 6
Dacă veți pune florile în siropul fierbinte se vor înnegri și lăsa puțină amăreală.
Deci adăugați florile scurse bine în siropul rece.
Pas 7
Acoperiți oala cu capac și o puneți la rece pentru 1 zi.
Pas 8
Peste 1 zi amestecați bine în el.
Pas 9
Acoperiți iarăși cu capac și mai lăsați 2-3 zile în frigider să-și lase bine aroma.
Pas 10
După acest timp se strecoară prin sită.
Pas 11
Acum îl puteți fierbe 5 minute și turnați în sticle sterilizate și uscate (eu le țin 30 min la cuptor la 100 grade).
Așa se va păstra în beci sau cămară fără grijă.
Pas 12
Eu îl torn în borcane sterilizate și păstrez la frigider, fără fierbere, asta în caz că aveți loc.
Pas 13
Se dizolvă în orice proporție preferați cu apă plată sau minerală și eventual puțină lămâie.
Poftă Bună!
Cantitate:
1500 ml
Timp de preparare:
360 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
120 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)