Sirop de Soc Rețetă VIDEO

Sirop de Soc

Anul trecut am făcut o primă tură de sirop de soc de probă și a fost minunată, singura problemă cu rețeta de sirop de soc de atunci a fost că a fermentat. Deci nu luați în calcul rețetele de sirop în care vă spune să-l țineți fără grijă în cămară (sau beci) nefiert - sau se fierbe, sau se adaugă sare de lămâie multă în acest caz. Rețeta de sirop de soc de acum o voi păstra la frigider, dacă nu aveți loc de ea în frigider o fierbeți 5 minute și puneți în sticle sterilizate și capsate ermetic.

Siropul este minunat și îmi pare rău că nu l-am făcut până acum, scăpați de grija sucurilor (chiar și naturale) din comerț, sănătos, aromat, gustos - perfect! Puteți să-l dizolvați în orice proporție preferați, cu apă plată sau minerală, și puțină lămâie bineînțeles, pentru o Limonadă Socată.

Fiindcă sezonul de Socată este scurt, acest sirop va fi o alinare bună de pofte pentru tot anul :)

Ingrediente

Zahăr
1 kg
   
Apă
1 l
   
Flori de soc
20 buc
   
Lămâie
4 buc
   

Pași de urmat

Pas 1

Florile de soc se spală atent sub jet de apă - aveți grijă să nu scuturați florile de pe crenguțe.

Lăsați să se scurgă de apă într-o sită.

Sirop de Soc - Pas 1
Pas 2

Se rade coaja de la cele 4 lămâi - aceasta va da o culoare frumoasă galbenă siropului și bineînțeles aromă. Aveți grijă să spălați bine lămâile înainte, chiar le opăriți puțin cu apă fierbinte.

Apoi le tăiați jumătăți și stoarceți zeama din ele.

Sirop de Soc - Pas 2
Pas 3

Puneți apa pe foc și o încălziți bine, să fie fierbinte dar să nu fiarbă.

Adăugați zahărul și amestecați până se dizolvă complet.

Sirop de Soc - Pas 3
Pas 4

Adăugați coaja și sucul de lămâie.

Sirop de Soc - Pas 4
Pas 5

Amestecați bine și lăsați acest sirop să se răcească complet.

Sirop de Soc - Pas 5
Pas 6

Dacă veți pune florile în siropul fierbinte se vor înnegri și lăsa puțină amăreală.

Deci adăugați florile scurse bine în siropul rece.

Sirop de Soc - Pas 6
Pas 7

Acoperiți oala cu capac și o puneți la rece pentru 1 zi.

Sirop de Soc - Pas 7
Pas 8

Peste 1 zi amestecați bine în el.

Sirop de Soc - Pas 8
Pas 9

Acoperiți iarăși cu capac și mai lăsați 2-3 zile în frigider să-și lase bine aroma.

Sirop de Soc - Pas 9
Pas 10

După acest timp se strecoară prin sită.

Sirop de Soc - Pas 10
Pas 11

Acum îl puteți fierbe 5 minute și turnați în sticle sterilizate și uscate (eu le țin 30 min la cuptor la 100 grade).

Așa se va păstra în beci sau cămară fără grijă.

Sirop de Soc - Pas 11
Pas 12

Eu îl torn în borcane sterilizate și păstrez la frigider, fără fierbere, asta în caz că aveți loc.

Sirop de Soc - Pas 12
Pas 13

Se dizolvă în orice proporție preferați cu apă plată sau minerală și eventual puțină lămâie.

Poftă Bună!

Sirop de Soc - Pas 13

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1500 ml
Timp de preparare: 360 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 120 min
Data publicării:
Notă: 5 (1 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

AndrasEleonora625
Andras Eleonora (AndrasEleonora625) 20 May 2016, 21:39

Eu fac siropul de soc  - crud - fara fierbere si sta foarte bine si nu fermenteaza. Bineinteles ca il tin in pivnita.  Il tin in sticle de sticla de 2 litri si fac anual peste 100 de litri si niciodata nu am avut probleme. Am sticle din 2010, le tin sa vad cat rezista. Cel tinut in sticle de plastic si-a schimbat culoarea in roscat "cognac".

esmeralda
esmeralda 21 May 2016, 22:43

La multi ani Lena! Sa Iti dea Dumnezeu numai bine!

katryna
katryna 31 May 2016, 16:39

Buna o reteta de sirop crud fara fierbere se poate?

liliaviscun
Lilia Viscun (liliaviscun) 15 Jun 2016, 19:57

Salut draga Lena! eu am incercat aceasta reteta shi am ramas placut surpeinsa de rezultat. daca sa fac diferentza intre SOCATA shi SIROP DE SOC,votez pt sirop. 
Recomand!
Shi daca tot despre soc vb, anul acesta am descoperit dulceatza de soc insa aici in Italia costa mult( un borcan de 350g costa 4.5 euro) pe cind fructele de soc nu costa nimic,cresc practic peste tot ;) 
Am consultat mai multe retete shi cam toate vb destre prepararea unui sirop dupa care dulceatza se fierbe 45 min. Eu nu-s chiar convinsa ca dupa acest timp se pastreaza proprietatzile socului. Deci ash vrea sa te intreb daca pot folosi metoda ta, adica 3-4 polonice shi fierberea 8-10 min?







 

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Lilia Viscun (liliaviscun) 15 Jun 2016, 20:53

Da sigur, se poate face chiar mai bine asa.

arissa
arissa 07 Oct 2016, 08:50

Eu am soc congelat.Oare merge ?

lena
Elena (lena) arissa 07 Oct 2016, 08:53

Nu va fi la fel de aromat, dar merge.

lumini88
lumini88 23 Jun 2017, 14:16

Salut draga Lena, am turnat siropul in sticle, acum pot sa-l pun pe o jumatate de ora la cuptor sau sa le fac ca si pe compot, intr-o cratita cu carpa la fund si sa le ferb? Care ar fi solutia pt a se pastra mai bine Nu in frigider, pt ca nu am loc :) Mersi mult pt retete!

lena
Elena (lena) lumini88 24 Jun 2017, 13:51

Scuze de raspuns intarziat, suntem in vacanta cu copiii...

Merge sterilizat si la cuptor si in apa, eu parca as aveam mai multa incredere in cuptor :)