Această rețetă de salată ați observat că nu este pe site, și nu din cauza că nu știu de renumita Salată Caesar sau pentru că nu-mi place. Nicicum nu mă puteam împăca și nu suportam sosul gras și greu, cel clasic - l-am încercat în fel și chip, oricum nu-mi place nici gustul și nici textura. Și la gândul că are 1 pahar de ulei acolo, nici nu mai vroiam așa o salată "ușoară". Și asta la o combinație apetisantă de salată verde cu piept de pui la grătar și crutoane aromate.
Inspirația mi-a venit brusc, am zis eu să încerc ce o fi dacă înlocuiesc sosul gros de gălbenușuri și ulei cu un iaurt cremos sau smântână mai slabă, am omis și anchoas (nu-mi place nici aroma și nici gustul, cel puțin cele care le-am încercat). În rest am lăsat ingredientele celelalte aromate și gustoase, neapărat parmezanul - și da, mi-a ieșit un dressing de nota 20, este minunat și l-aș mânca cu orice altă mâncare nu numai în această salată.
Deși nu este salata clasică Caesar, este o adaptare mult mai sănătoasă și light, poate chiar mai gustoasă decât cea originală. Presupun că voi primi tot felul de corecții și comentarii, vă rog să vă abțineți, știu și eu să dau o căutare pe Google și să văd sutele de salate de acest gen, unele mai originale decât altele. A mea este cea mai bună oricum :)