Ingrediente
●
Pastă de roșii
1 lingura
●
Boia de ardei roșu dulce
1 lingurita
●
Sare, piper
1 lingurita
după gust
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Fasolea fiartă se scurge bine de zeamă.
Pas 2
Într-o tigaie încălziți bine uleiul și căliți puțin ceapa tăiată julien.
Pas 3
Când ceapa începe să se rumenească adăugați pasta de roșii.
Pas 4
Amestecați bine și lăsați să se mai călească 5 minute.
Pas 5
Apoi adăugați varza tocată.
Pas 6
Amestecați bine varza cu ceapa și pasta de roșii din tigaie.
Pas 7
Faceți focul să fie mediu, puneți un capac deasupra la tigaie/tuci și lăsați 10 minute.
Pas 8
După acest timp varza se va aburi și se va înmuia, o amestecați bine.
Pas 9
Adăugați fasolea peste varză.
Pas 10
Amestecați bine, acoperiți cu capac și sotați împreună încă 15 minute, la foc mediu-mic. Mai amestecați 1-2 ori în ea în acest timp.
Dacă vi se pare că este compoziția mai seacă, puteți adăuga o jumătate de cană de apă, de obicei eu nu fac asta pentru că varza sub capac lasă suficientă zeamă, dar depinde și de calitatea ei.
Pas 11
Apoi puneți boiaua de ardei, sare, piper și orice alte mirodenii după preferință. Amestecați bine, mai căliți 5 minute și opriți focul.
Pas 12
O serviți neapărat fierbinte-caldă.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(4-5 porții)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
15 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)