Este un chec foarte fin, un pic umed, pufos, cu ușoară aromă de scorțișoară (morcovii nu se simt). Soluție ideală pentru cei care au copii mofturoși (ca al meu :) și le plac mult dulciurile. Promit că următoarele 2 rețete vor fi mai dietetice, am făcut checul azi și nu mă pot abține să nu-l pun primul pe site. Recomand cu încredere!
Într-un bol se amestecă făina, zahărul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea, scorțișoara.
Morcovul se dă prin răzătoarea măruntă.
La amestecul de făină se adaugă morcovii, uleiul și ouăle.
Amestecați bine cu o lingură tot amestecul, la început va fi mai uscat, apoi morcovii mai lasă suc și va fi tocmai bun.
Amestecați bine cu mixerul, cam 2 min toată compoziția.
Ungeți cu unt o tavă rotundă de 28-30cm, o așterneți și cu hârtie de copt.
Turnați aluatul în tavă și îl puneți la cuptor la foc mediu, aproximativ o oră.
Este gata când se rumenește bine și trece testul cu scobitoarea. Îl lăsați 15 min să se răcorească în tavă.
După 15 min se scoate din tavă, acoperiți cu puțin zahăr pudră și scorțișoară și lăsați să se răcorească bine. Puteți să-l mai acoperiți cu o cremă preparată din cremă de brânză, zahăr pudră și scorțișoară, va fi și mai delicios.
Recomand să-l faceți neapărat, sigur va fi foarte bun.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.