Chec cu morcovi

Este un chec foarte fin, un pic umed, pufos, cu ușoară aromă de scorțișoară (morcovii nu se simt). Soluție ideală pentru cei care au copii mofturoși (ca al meu :) și le plac mult dulciurile. Promit că următoarele 2 rețete vor fi mai dietetice, am făcut checul azi și nu mă pot abține să nu-l pun primul pe site. Recomand cu încredere!

Ingrediente
Făină albă calitate superioară
2 pahare
de 250g
Zahăr
2 pahare
   
Praf de copt
1 lingurita
   
Bicarbonat de sodiu
1 lingurita
   
Sare
1 lingurita
   
Scorțișoară
1 lingurita
   
Morcov ras mărunt
3 pahare
Am folosit cam 6 morcovi de mărime medie
Ulei fără miros
1 pahar
Eu am folosit ulei din sâmburi de struguri, nu are mirosul specific de ulei și are multe chestii sănătoase.
Ouă
4 buc
   
Pași de urmat
Pas 1

Într-un bol se amestecă făina, zahărul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea, scorțișoara.

Chec cu morcovi - Pas 1
Pas 2

Morcovul se dă prin răzătoarea măruntă.

Chec cu morcovi - Pas 2
Pas 3

La amestecul de făină se adaugă morcovii, uleiul și ouăle.

Chec cu morcovi - Pas 3
Pas 4

Amestecați bine cu o lingură tot amestecul, la început va fi mai uscat, apoi morcovii mai lasă suc și va fi tocmai bun.

Chec cu morcovi - Pas 4
Pas 5

Amestecați bine cu mixerul, cam 2 min toată compoziția.

Chec cu morcovi - Pas 5
Pas 6

Ungeți cu unt o tavă rotundă de 28-30cm, o așterneți și cu hârtie de copt.

Chec cu morcovi - Pas 6
Pas 7

Turnați aluatul în tavă și îl puneți la cuptor la foc mediu, aproximativ o oră.

Chec cu morcovi - Pas 7
Pas 8

Este gata când se rumenește bine și trece testul cu scobitoarea. Îl lăsați 15 min să se răcorească în tavă.

Chec cu morcovi - Pas 8
Pas 9

După 15 min se scoate din tavă, acoperiți cu puțin zahăr pudră și scorțișoară și lăsați să se răcorească bine. Puteți să-l mai acoperiți cu o cremă preparată din cremă de brânză, zahăr pudră și scorțișoară, va fi și mai delicios.

Chec cu morcovi - Pas 9
Pas 10

Recomand să-l faceți neapărat, sigur va fi foarte bun.

Poftă Bună!

Chec cu morcovi - Pas 10

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (10-12 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min