Ingrediente
●
Cartofi
500 g
3-4 cartofi medii
●
Ciuperci
200 g
din conservă sau proaspete, dar călite/coapte dinainte
●
Castraveți murați
5 buc
●
Măsline
200 g
verzi sau negre, de preferat fără sâmburi
●
Ceapă roșie
1 buc
sau albă
●
Sare, piper
1 lingurita
după gust
●
Maioneză
200 g
sau ulei simplu
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
În primul rând fierbeți cartofii cu tot cu coajă, timp de 40-45 de minute. Clătiți bine cu apă rece, curățați de coajă și lăsați să se răcească complet.
Apoi se taie cubulețe medii, nu foarte mici ca la salata de boeuf, puțin mai mari - cam 1cmx1cm.
Pas 2
În bolul cu cartofi adăugați ciupercile bine scurse de apă.
Eu am avut ciuperci proaspete coapte, le-am tăiat mărunt și am folosit la salată în loc de cele conservate.
Pas 3
Tăiați gogoșarii fâșii subțiri, adăugați în bolul cu salată.
Pas 4
Apoi adăugați castraveții tăiați rondele subțiri.
Pas 5
Ceapa roșie se taie fâșii subțiri, puneți în bol.
Tot acolo adăugați și măslinele, nu uitați să păstrați câteva pentru decor.
Pas 6
La urmă puneți maioneza/uleiul, sare și piper după gust.
Pas 7
Amestecați bine, mai potriviți de sare și piper dacă e nevoie.
Lăsați la frigider câteva ore înainte de servire să se pătrundă bine, dar este bună și imediat.
Pas 8
Pentru servire o treceți într-un bol mai frumos, ornați cu măsline și ceva verdeață.
Poftă Bună!
Cantitate:
2 kg
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
120 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)