Hummus cu ardei copți

Hummus cu ardei copți

A venit și perioada postului, înainte să începem cu rețetele de post nu uitați că este o perioadă de curățare pentru corp dar și pentru suflet. Încercați atunci când țineți post să fiți mai liniștiți, mai multe gânduri și fapte bune. Eu vă voi ajuta cu partea culinară - găsiți deja foarte multe sugestii în rubrica Rețete de Post, voi veni în continuare și cu altele la fel de gustoase și sănătoase.

În primul rând recomand să atrageți atenția la pate-urile de post și favoritul nostru este în primul rând Hummus-ul. Dacă vă plictisiți de cel clasic vă sugerez să încercați varianta de Hummus cu sfeclă roșie și pe acesta cu ardei copți.

Mie îmi plac toate, fiecare variantă îi dă o aromă și un gust mai special dar cu aceeași textură cremoasă și fină. Ardeii copți sunt cei care nu-mi lipsesc niciodată în congelator și această variantă este foarte bună, colorată și gustoasă.

Ingrediente

Năut fiert
350 g
   
Ardei gras copt
2 buc
   
Usturoi (cățeii)
2 buc
   
Zeamă de lămâie
2 linguri
   
Tahini
1 lingura
după gust
Sare
1 lingurita
după gust
Ulei de măsline extravirgin
2 linguri
   

Pași de urmat

Pas 1

Fierbeți năutul din timp - am descris detaliat tot procesul aici, și cum îl congelez porții mici pentru hummus.

Sau dacă îl folosiți la conservă, scurgeți bine de zeamă.

Ardeii se coc, se curăță bine de semințe, cotor și coajă. Dacă îi aveți la congelator, nu uitați să-i decongelați dinainte.

Hummus cu ardei copți - Pas 1
Pas 2

Într-un bol adânc puneți năutul și ardeii copți.

Hummus cu ardei copți - Pas 2
Pas 3

Adaugați usturoiul, tahini, zeama de lămâie și sarea.

Hummus cu ardei copți - Pas 3
Pas 4

Am făcut Tahini după rețeta sugerată de Tiki și am observat că hummus-ul a fost mult mai aromat și gustos, cel din comerț este ceva mai amar și cu miros mai ciudat. Nu ezitați să-l faceți pentru că este simplu și repede, aveți nevoie doar de susan, ulei și sare.

Vă faceți un borcan mic și aveți 1 lună în frigider rezervă pentru hummus-uri delicioase.

Hummus cu ardei copți - Pas 4
Pas 5

Mixați bine toată compoziția din bol, dacă este nevoie adăugați puțină apă fiartă ca să obțineți hummusul cât mai cremos.

Insistați cât mai mult cu blenderul, așa pate-ul va fi cremos și foarte matasos.

Potriviți de sare, zeamă de lămâie și tahini după gust și preferințe.

Hummus cu ardei copți - Pas 5
Pas 6

Când este gata, îl puneți într-o farfurie și stropiți cu ulei de măsline deasupra.

Poftă Bună!

Hummus cu ardei copți - Pas 6

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 60 min
Data publicării:

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Monaa
Monaa 15 Mar 2016, 11:33

Eu nu gasesc tachini,nici macar la lidl.Unde as putea sa mai caut doamna Elena?

MaryOană643
Mary Oană (MaryOană643) Monaa 09 Jun 2016, 15:31

La Carrefour gasiti. am luat eu acum o saptamana. Raionul BIO

Monaa
Monaa Mary Oană (MaryOană643) 09 Jun 2016, 17:33

Noi nu l avem aici.Decat un magazin de Lidl si multe magazine micute.Atat

Monaa
Monaa 15 Mar 2016, 11:33

Tahini,ma scuzati.

lena
Elena (lena) 15 Mar 2016, 14:53

Monaa, azi am vazut la Lidl tahini, chiar cand am citit mesajul dvs eram in fata cu raftul de tahini :) Posibil sa nu aiba in stoc magazinul de langa dvs.

Eu as recomanda sa-l faceti acasa, susan si ulei gasiti cam la orice magazin - un blender bun, am scris cum se face repede in pasi.

Claudio.S
Claudio Claudiu (Claudio.S) 16 Mar 2016, 03:06

Buna,

cat se conserva humusul la frigider?

Se si poate congela ?

lena
Elena (lena) Claudio Claudiu (Claudio.S) 16 Mar 2016, 07:20

De congelat nu am incercat, dar cred ca ar merge.

Asa simplu in frigider sigur tine 1 luna.

Claudio.S
Claudio Claudiu (Claudio.S) 16 Mar 2016, 09:41

Ok , multumesc de informatie.

Mai am o intrebare.

Cu ce merge acest hummus? Tu cum il mananci de obicei? 

lena
Elena (lena) Claudio Claudiu (Claudio.S) 16 Mar 2016, 09:45

In primul rand dimineata, pe paine integrala sau lipie. Gustare sanatoasa daca faci niste sandwich-uri sau roll-uri cu lipie, la pachet sau in drum cu masina.

Si oricand ti-e pofta :)

ConstantinaÖzdemir164
Constantina Özdemir (ConstantinaÖzdemir164) 28 Feb 2017, 17:58

Buna seara.Vreau şi eu sa imi scriu parerea.Humusul se poate face simplu.Numai din nohut .tahin zeama lamiie ulei masline usturoi sare piper şi ardei iute la cine ii place poate adauga.susam.Toate componentele se amesteca se face ca o pasta.(pireu)Deasupra se toarna ulei masline amestecat cu ardei iute cald se poate folosii şi unt .Humusul se poate servii la picnic .la prinz şi seara .Humusul nu este o mincare este un aperitiv se serveşte linga carne facuta la gratar.şi alcol cine foloseşte.Va multumesc pentru reteta d-voastra prima data vad humus cu ardei roşii.Am sa fac şi eu.Va multumesc .Cu stima şi respect.C.Özdemir.

alinutza7
alinutza7 22 Mar 2017, 14:49

Buna, cer scuze , am si eu o intrebare, pot folosi nautul din comert? Sau trebuie neaparat fiert?

lena
Elena (lena) alinutza7 22 Mar 2017, 16:10

Bineinteles ca merge si cel din comert :)