Hummus cu ardei copți
A venit și perioada postului, înainte să începem cu rețetele de post nu uitați că este o perioadă de curățare pentru corp dar și pentru suflet. Încercați atunci când țineți post să fiți mai liniștiți, mai multe gânduri și fapte bune. Eu vă voi ajuta cu partea culinară - găsiți deja foarte multe sugestii în rubrica Rețete de Post, voi veni în continuare și cu altele la fel de gustoase și sănătoase.
În primul rând recomand să atrageți atenția la pate-urile de post și favoritul nostru este în primul rând Hummus-ul. Dacă vă plictisiți de cel clasic vă sugerez să încercați varianta de Hummus cu sfeclă roșie și pe acesta cu ardei copți.
Mie îmi plac toate, fiecare variantă îi dă o aromă și un gust mai special dar cu aceeași textură cremoasă și fină. Ardeii copți sunt cei care nu-mi lipsesc niciodată în congelator și această variantă este foarte bună, colorată și gustoasă.
Ingrediente
●
Zeamă de lămâie
2 linguri
●
Tahini
1 lingura
după gust
●
Sare
1 lingurita
după gust
●
Ulei de măsline extravirgin
2 linguri
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Fierbeți năutul din timp - am descris detaliat tot procesul aici, și cum îl congelez porții mici pentru hummus.
Sau dacă îl folosiți la conservă, scurgeți bine de zeamă.
Ardeii se coc, se curăță bine de semințe, cotor și coajă. Dacă îi aveți la congelator, nu uitați să-i decongelați dinainte.
Pas 2
Într-un bol adânc puneți năutul și ardeii copți.
Pas 3
Adaugați usturoiul, tahini, zeama de lămâie și sarea.
Pas 4
Am făcut Tahini după rețeta sugerată de Tiki și am observat că hummus-ul a fost mult mai aromat și gustos, cel din comerț este ceva mai amar și cu miros mai ciudat. Nu ezitați să-l faceți pentru că este simplu și repede, aveți nevoie doar de susan, ulei și sare.
Vă faceți un borcan mic și aveți 1 lună în frigider rezervă pentru hummus-uri delicioase.
Pas 5
Mixați bine toată compoziția din bol, dacă este nevoie adăugați puțină apă fiartă ca să obțineți hummusul cât mai cremos.
Insistați cât mai mult cu blenderul, așa pate-ul va fi cremos și foarte matasos.
Potriviți de sare, zeamă de lămâie și tahini după gust și preferințe.
Pas 6
Când este gata, îl puneți într-o farfurie și stropiți cu ulei de măsline deasupra.
Poftă Bună!
Cantitate:
500 g
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării: