Salată de sfeclă roșie cu brânză Feta

Salată de sfeclă roșie cu brânză Feta

Este perioada anului care nu-mi place cel mai mult din cauza lipsei legumelor și fructelor de sezon, suntem nevoiți să le înlocuim cu cele din export și gustul nu se compară. Încerc să fac cât mai multe salate din rădăcinoase și murături, iar această salată a venit chiar bine pentru a mai diversifica meniul. Gustul de sfeclă este bine echilibrat de telemea și poate fi păstrată la frigider chiar câteva zile până o consumați pe toată.

Brânza Feta se poate înlocui cu orice telemea mai cremoasă, sinceră să fiu eu nu agreez Feta din comerț din cauza grăsimilor vegetale(adică margarina) adăugate. Citiți atent etichetele și încercați să alegeți produsele cât mai naturale, nu neapărat scumpe. Pot să vă sugerez, fără a face reclamă, găsesc telemea President cremoasă la cutie albastră, este f.bună și ingrediente normale.

Ingrediente

Sfeclă roșie
400 g
   
Brânză feta sau telemea
100 g
   
Ulei de măsline extravirgin
3 linguri
   
Oțet balsamic
2 lingurite
   
Sare
0.5 lingurite
după gust
Piper negru măcinat
0.25 lingurite
   
Pătrunjel verde
0.5 legaturi
o jumătate de legătură pătrunjel tocat

Pași de urmat

Pas 1

Sfecla se fierbe sau coace la cuptor, lăsați să se răcorească bine apoi o curățați de coajă.

Salată de sfeclă roșie cu brânză Feta - Pas 1
Pas 2

Se dă prin răzătoarea mai mare, într-un bol.

Adăugați sare, piper, ulei și oțet - le potriviți pe toate după gust.

Cred că ar merge și un cățel de usturoi aici, dacă vă place.

Salată de sfeclă roșie cu brânză Feta - Pas 2
Pas 3

O puneți pe un platou sau farfurie.

Salată de sfeclă roșie cu brânză Feta - Pas 3
Pas 4

Presărați deasupra brânza sfărâmată bucățele mici.

Salată de sfeclă roșie cu brânză Feta - Pas 4
Pas 5

Apoi pătrunjelul tocat mărunt.

Salată de sfeclă roșie cu brânză Feta - Pas 5
Pas 6

Se poate servi imediat sau peste câteva ore, dar păstrată la frigider.

Poftă Bună!

Salată de sfeclă roșie cu brânză Feta - Pas 6

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (3-4 porții)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 120 min
Data publicării:
Notă: 5 (2 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

andi
andi 15 Feb 2016, 12:32

Nu am facut reteta si nu o s-o fac pt.ca ,pentru mine,gustul sfeclei nu e compatibil cu cel al branzei.Pot sa-mi imaginez fara sa gust.0ricum retetele tale sunt favoritele mele.Nu dau nota pt.ca nu m-am prezentat.

lena
Elena (lena) 15 Feb 2016, 13:23

Hmm, interesant comentariu, inca nu am avut din astea :)

Sa stiti ca este f.compatibila sfecla cu multe ingrediente si singura chestie este sa incercati, eventual in cantitati mici. Nu este chiar compatibila cu telemeaua tare si sarata pe care o stiti, dar cu branza cremoasa este f.bine. Ma rog, fiecare face cum ii place si va alegeti din ce retete preferati, eu doar sugerez :)

Nota intr-adevar se da nu numai dupa prezentare, dar si incercarea retetei.

tiki
tiki 15 Feb 2016, 15:24

Fel si fel. Eu nici nu am gustat, mi-o imaginez  si deja-mi place.Hahaha. Pupici.

mira123
mira123 17 Feb 2016, 14:49

Buna! Garantat ca o prepar, multumesc pentru idee, ador sfecla rosie! Am plecat s-o pun la fiert.Tepup!

 
Nota mea pentru rețetă:
GabrielaAndrei672
Gabriela Andrei (GabrielaAndrei672) 29 Sep 2017, 13:32

Nu am facut inca cu branza, reteta mea este cu nuci taiate bucatele mai mari si eventual putin chimen si un strop de maioneza (care se face roz:))

e vedeta la masa de Craciun, iar cand nu am facut-o, toti intreaba de ea!

Nota mea pentru rețetă:
CalinIleana637
Calin Ileana (CalinIleana637) 29 Sep 2017, 21:53

Sfecla rosie este vedeta toamnei  pe masa noastra; noi o preferam cruda, data pe razatoare sau taiata feliute subtiri, un catel de usturoi, un pic de busuioc si cimbru, ulei de masline, sare..... delicioasa !!!