O fi din cauză sezonului rece, dar suntem acum mari fani de pește marinat - ați văzut deja cum fac eu Macroul marinat și de fiecare dată este bătaie pe el, niciodată nu pot să spun că am făcut cantitate suficientă. Chiar și de Crăciun 10 pești au dispărut imediat, copiii îl cer cu mare entuziasm mai ales pe lângă un cartof copt.
Această rețetă de somon marinat am testat-o deja de câteva ori și este o delicatesă, savurăm așa peștele pe sandwish-urile de dimineață (unse cu brânzică sau unt), aperitive, în salată cu legume, și pur și simplu lângă un pahar de bere bună. Rețeta am căutat-o după ce m-am cam săturat de somonul afumat din comerț, recomandat în regimul de slăbire de nutriționista mea. Este f.bun și afumat dar aftertaste-ul fumului este cam insuportabil pentru persoanele mai sensibile la stomac și mirosuri.
Așa marinat se simte doar gustul de pește și nici nu este foarte sărat, aș zice moderat, fix cum trebuie. Eu de obicei marinez 3-4 bucăți, una o țin în frigider (o consumăm timp de 1 săptămână) și restul după sărat le pun la păstrat în congelator. Când mai vrem o tură de pește marinat repede decongelez și savurăm :)
De unde iau peștele pentru marinat, și nu numai - sursa mea cea mai sigură de mulți ani este magazinul Metro (nu fac reclamă, doar recomand). Știu că au zilele de livrare la pește proaspăt marți-joi-sâmbătă, în una din aceste zile ajung și îmi iau pește sigur proaspăt și calitativ. Nu ezitați să cereți de la domnii de la raion file-uri mai mari și frumoase care nu se văd pe vitrină, le țin pe gheață în cutii termoizolante.
Merge și peștele luat de la alte hipermarket-uri, aveți grijă numai să alegeți fileuri curate și un pic mai groase, nu foarte subțiri, ca rămâne doar pielea pe ele și aia n-o mâncăm.
Peștele astfel preparat este dietetic (în sensul de raport calorii-grăsimi), delicios, frumos și aveți siguranța și controlul ingredientelor folosite la preparare - fără conservanți, arome și alte minuni ale industriei chimice.