O rețetă la care m-a provocat sora mea, mi-a zis că îi este poftă și întreba dacă știu rețeta de melci cu stafide și vanilie. Ei, nu știam eu chiar perfect, dar am învățat, m-am inspirat din mai multe surse și a ieșit ceea ce vedeți în poză. Melcii au fost delicioși, pufoși, aromați, deci merită făcuți.
Din aceste cantități ies 2 tăvi mari de melci sau 3 mai mici un pic, dacă vreți să faceți cantitate mai mică reglați rețeta corespunzător.
Eu am încercat să mai lucrez o dată rețeta, să fac anumite schimbări în ea, dar tot această variantă rămâne mai bună și mai frumoasă. Sigur puteți înlocui crema de vanilie cu o cremă din brânză+ouă+zahăr+vanilie - ar fi și mai repede chiar.
Și încă ceva, melcii ies și mai gustoși (dar puțin lipicioși) dacă îi ungeți și însiropați cu siropul de lapte. Cât sunt proaspeți merg și fără el, dar a 2-a zi cei cu sirop au fost și mai buni, cei simpli erau buni dar nu așa fragezi. Deci faceți cum vă place și preferă cei pentru care gătiți.