Tort "Cușma lui Guguță"(din clătite)

Tort "Cușma lui Guguță"(din clătite)

Aceasta este o variantă mai rapidă a rețetei clasice de Cușma lui Guguță pe care v-am arătat-o mai demult. Fiind mai la îndemână și la fel de gustoasă, de fapt a devenit nu o variantă, dar mulți chiar spun că asta e rețeta originală.

Oricum este delicios tortul, rapid și arătos. Crema de obicei este cea de smântână (și recomand smântână grasă, de 30%, ca să fie crema cât mai densă și să nu curgă). Puteți face și cu frișcă de casă, din smântână lichidă.

Eu am ales s-o fac de data asta cu o cremă nouă, tot cam la fel dar un pic mai pufoasă și cu un gust puțin altfel. Am văzut această cremă undeva pe net și mi-a plăcut mult ideea să combin smântâna fermentată cu smântâna dulce și cu laptele condensat. A fost chiar deosebit de bună, o recomand și pt alte rețete de torturi.

Ingrediente

Clătite
10 buc
   
Vișine fără sâmburi
500 g
congelate sau din compot - dar puteți folosi și dulceață de vișine sau cireșe
Smântână fermentată grasă, 25-30%
450 g
   
Smântână dulce pentru frișcă (32-35%)
200 ml
   
Lapte condensat
370 g
o cutie, din aceea metalică
Ciocolată neagră
20 g
pt decor

Pași de urmat

Pas 1

Preparați clătitele, eu de obicei folosesc rețeta mea clasică de clătite.

Tort "Cușma lui Guguță"(din clătite) - Pas 1
Pas 2

Vișinele fără sâmburi le lăsați să se scurgă bine de zeamă.

Tort "Cușma lui Guguță"(din clătite) - Pas 2
Pas 3

Pregătim crema:

- într-un bol turnați smântâna dulce rece, smântâna fermentată rece și laptele condensat.

Tort "Cușma lui Guguță"(din clătite) - Pas 3
Pas 4

Bateți bine cu mixerul la viteză maximă până crema se face densă și groasă.

Dacă faceți doar cu smântână fermentată sau doar cu frișcă, pur și simplu le bateți bine cu zahăr după gust.

Tort "Cușma lui Guguță"(din clătite) - Pas 4
Pas 5

Puneți o clătită pe farfuria plată și aranjați un rând de vișine.

Tort "Cușma lui Guguță"(din clătite) - Pas 5
Pas 6

Faceți un rulou și încercați să-l strângeți cât mai bine.

La fel se fac și restul clătitelor.

Tort "Cușma lui Guguță"(din clătite) - Pas 6
Pas 7

Ungeți platoul sau farfuria cu cremă, aceasta va fi baza tortului.

Tort "Cușma lui Guguță"(din clătite) - Pas 7
Pas 8

Puneți 4 clătite una lângă alta în rând.

Tort "Cușma lui Guguță"(din clătite) - Pas 8
Pas 9

Le ungeți bine cu cremă.

Urmează următorul rând din 3 clătite, apoi un rând din 2, și la fel se unge fiecare bine cu cremă.

Tort "Cușma lui Guguță"(din clătite) - Pas 9
Pas 10

Ultimul rând este din 1 rulou, se pune sus.

Tort "Cușma lui Guguță"(din clătite) - Pas 10
Pas 11

Ungeți bine toată suprafața tortului cu cremă, să fie cât mai uniformă.

Tort "Cușma lui Guguță"(din clătite) - Pas 11
Pas 12

Ornați cu ciocolată dată prin răzătoarea mică.

Tort "Cușma lui Guguță"(din clătite) - Pas 12
Pas 13

Acoperiți bine cu folie sau capac și îl puneți la frigider să se pătrundă, minim 6-10 ore.

Tort "Cușma lui Guguță"(din clătite) - Pas 13
Pas 14

Puteți să-l faceți chiar mai din timp, pt că este și mai bun dacă stă chiar 2-3 zile la frigider.

Poftă Bună!

Tort "Cușma lui Guguță"(din clătite) - Pas 14

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (7-8 porții)
Timp de preparare: 360 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 60 min
Data publicării:
Notă: 5 (5 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 18

timotei
timotei 14 Mar 2016, 07:49

Sotului ia plakut foarte mult si mie la fel

Poza mea pentru rețetă:
TLA
TLA 05 Dec 2015, 21:14

am mancatprima data anul asta, in 2 Mai, este un lipoveam care gateste ruseste in curtea lui, retras, 3 mese sia aia e. Niste prieteni siau locul, au comandat minunea asta cu o zi inainte si ne-a dat pe spate!!! bine ca am gasit reteta, sigur o incerc!!

Pavel Ioana
Pavel Ioana 27 Nov 2015, 15:54

Arată senzaţional! Felicitări! O să încerc şi eu.

http://pavelioana2014.wordpress.com

Melanie
Melanie 19 Nov 2015, 17:14

Eu zic ca am batut bine crema, cu viteza maxima a mixerului. Am pus ingredientele reci, laptele condensat este acela recomandat la reteta de nuci...Inainte sa asez clatitele pare densa, iar la stratul de doua clatite fuge. Intr-adevar dupa o noapte la frigider crema devine mai tare. Cred ca la momentul

montarii tortului imi scapa ceva si ma gandeam sa pun intaritor de frisca. Uite, la revomandarea sotului am facut " caciulite" de cate 3 clatite, vorba lui le tai mai usor.

Nota mea pentru rețetă:
Melanie
Melanie 18 Nov 2015, 20:21

Draga Lena, am facut de trei ori aceasta reteta. Este deosebit de gustoasa si apreciat de familia mea. Am folosit de fiecare data smantana de 32%, si am facut exact cum scrie in reteta insa desi pare densa cand o bat, dupa ce o pun peste clatite ultima aluneca mereu. Acesta este si motivul pt care nu am pus inca o poza. Nu ma deranjeaza, insa am vrut sa iasa ca la carte de aceea am tot schimbat tipul smantanii dar de fiecare data peste 30%. Crezi ca daca as pune intaritor de frisca s-ar mai intari? Multumesc mult!

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Melanie 19 Nov 2015, 15:02

Stau putin, deci crema nu este batuta tare? Cu cat e mai densa cu atat mai bine stau clatitele.

Iulia cretu
iulia (Iulia cretu) 14 Nov 2015, 19:08

O bunatate mi-a iesit multumim lena nota 10

Nota mea pentru rețetă:
Ekaterinka
Ekaterinka 09 Nov 2015, 21:30

Am facut tortul asta si m-am simtit undeva la tara la bunica,undeva intr-o copilarie indepartata...

ma derutasei cu reteta precedenta,eu stiind-o pe asta cu clatite; din pacate n am gasit visine congelate asa ca m-am multumit cu un mix de fructe congelate si m-am confruntat cu o mica problemioara-mi a ramas o "galeata" de crema ca eu din ce am citit aici am inteles ca va fi nevoie de un kg de smantana (am folosit smantana normala).n-a iesit foarte aratos,dar a disparut foarte repede

Iti multumesc!!

Poza mea pentru rețetă:
ianadeea
Andreea (ianadeea) 06 Nov 2015, 12:13

Am mancat la un restaurant aceasta caciula a lui Guguta, din clatite, o stiam de la tine de pe site, deci am ales-o numaidecat, recunosc ca nu se putea face asa o sectiune grozava, am mancat clatitele individual, crema era un fel de smantana care curge, de aceea, si probabil fiind restaurant l-a facut pe loc, n-a lasat acel timp de patrundere. O dovada in plus ca lucrul facut de mana , acasa, dupa retelele maiestuoase ale Lenei, bineinteles, ies mult mai bine decat cele de restaurant, facutte pe graba. Pupici, Lena, o sa fac si eu numaidecat cu prima ocazie, cred ca totusi dupa reteta ta originala.

tiki
tiki 06 Nov 2015, 10:58

Buna. Chiar mi-e dor sa-l mi fac si poate sa-mi reuseasca mai aspectuos. Pupici.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Sandra86
Sandra (Sandra86) 06 Nov 2015, 08:18

E preferatul meu, mama mereu mi-l facea. Recimand tuturor sa-l incerce.

Nota mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile