Tort "Cușma lui Guguță"(din clătite)
Aceasta este o variantă mai rapidă a rețetei clasice de Cușma lui Guguță pe care v-am arătat-o mai demult. Fiind mai la îndemână și la fel de gustoasă, de fapt a devenit nu o variantă, dar mulți chiar spun că asta e rețeta originală.
Oricum este delicios tortul, rapid și arătos. Crema de obicei este cea de smântână (și recomand smântână grasă, de 30%, ca să fie crema cât mai densă și să nu curgă). Puteți face și cu frișcă de casă, din smântână lichidă.
Eu am ales s-o fac de data asta cu o cremă nouă, tot cam la fel dar un pic mai pufoasă și cu un gust puțin altfel. Am văzut această cremă undeva pe net și mi-a plăcut mult ideea să combin smântâna fermentată cu smântâna dulce și cu laptele condensat. A fost chiar deosebit de bună, o recomand și pt alte rețete de torturi.
Ingrediente
●
Vișine fără sâmburi
500 g
congelate sau din compot - dar puteți folosi și dulceață de vișine sau cireșe
●
Smântână fermentată grasă, 25-30%
450 g
●
Smântână dulce pentru frișcă (32-35%)
200 ml
●
Lapte condensat
370 g
o cutie, din aceea metalică
●
Ciocolată neagră
20 g
pt decor
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 2
Vișinele fără sâmburi le lăsați să se scurgă bine de zeamă.
Pas 3
Pregătim crema:
- într-un bol turnați smântâna dulce rece, smântâna fermentată rece și laptele condensat.
Pas 4
Bateți bine cu mixerul la viteză maximă până crema se face densă și groasă.
Dacă faceți doar cu smântână fermentată sau doar cu frișcă, pur și simplu le bateți bine cu zahăr după gust.
Pas 5
Puneți o clătită pe farfuria plată și aranjați un rând de vișine.
Pas 6
Faceți un rulou și încercați să-l strângeți cât mai bine.
La fel se fac și restul clătitelor.
Pas 7
Ungeți platoul sau farfuria cu cremă, aceasta va fi baza tortului.
Pas 8
Puneți 4 clătite una lângă alta în rând.
Pas 9
Le ungeți bine cu cremă.
Urmează următorul rând din 3 clătite, apoi un rând din 2, și la fel se unge fiecare bine cu cremă.
Pas 10
Ultimul rând este din 1 rulou, se pune sus.
Pas 11
Ungeți bine toată suprafața tortului cu cremă, să fie cât mai uniformă.
Pas 12
Ornați cu ciocolată dată prin răzătoarea mică.
Pas 13
Acoperiți bine cu folie sau capac și îl puneți la frigider să se pătrundă, minim 6-10 ore.
Pas 14
Puteți să-l faceți chiar mai din timp, pt că este și mai bun dacă stă chiar 2-3 zile la frigider.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(7-8 porții)
Timp de preparare:
360 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (5 voturi)