Este un musli făcut în casă, foarte hrănitor și sănătos. Se consumă la micul dejun cu sosuri de fructe, lapte de soia sau alte băuturi similare. Se prepară foarte ușor și se poate păstra în caserola ermetică mai mult timp. De când am aflat de acest musli, îl folosesc aproape în fiecare dimineață la prepararea micului dejun.
Într-un castron mai mare puneți fulgii de ovăz, toate nucile și le amestecați bine.
Într-o farfurie mai adâncă amestecați sucul de fructe, mierea, uleiul și sarea.
Amestecați fulgii de ovăz și nucile cu lichidul de la pasul de mai sus.
Într-o tavă de cuptor distribuiți uniform tot amestecul și o puneți la cuptor la foc foarte mic. Amestecați cu o lingură din 15 în 15 min, ca să se usuce uniform.
Aveți grijă cu temperatura în cuptor, să fie minimă - altfel se arde foarte repede.
Lăsați la cuptor cam 1-2 ore, în funcție de cum se rumenește musli-ul. Trebuie să fie de culoare rumen-aurie și crocant. Cu 20 de min înainte să fie gata puteți adăuga mere sau banane tăiate subțire, ca să se usuce suficient și acestea.
După ce îl scoateți din cuptor, lăsați să se răcorească bine. Apoi îl puneți într-o caserolă care se închide ermetic și îl folosiți când aveți nevoie.
Poftă bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.