Să vă arăt acum una din rețetele noastre preferate din ultima perioadă, aceste perișoare cu smântână - sunt pufoase, gustoase, sănătoase și da, dietetice (dacă excludem smântâna :)
Rețeta am improvizat-o pentru Maria(de 1 anișor) în special, dar a fost foarte apreciată și de noi, cei mari. După câteva ture am calculat proporțiile de mai jos, care sunt după mine perfect echilibrate. Neapărat recomand să le faceți în oala cu aburi, așa vor fi foarte pufoase și fragede - fulgii de ovăz din compoziție se umflă și le dau o textură deosebită.
Ingredientele de bază ar fi carnea de pui, ceapa, oul și fulgii de ovăz, după preferințe și imaginație am adăugat morcov/dovleac(culoare) și conopidă(vitamine și textură).
Puteți să le faceți cu orice sos - de roșii de ex, sau simple ca niște pârjoale. Sigur cei care țineți regim veți aprecia această variantă în loc de clasicul piept de pui la grătar(bun și ăla dar te cam saturi).